torstai 7. helmikuuta 2013

Yllättävin tippuminen ikinä

Eilen koin kyllä aikamoisen yllätyksen; tipuin käynnissä! Vielä hauskemmaksi tämän tekee se, että vielä Remingtonilta! Vähitellen alkaa siis Remin päässä kiehumaan oikein kunnolla, se ei jaksaisi enää hetkeäkään tuota tekemättömyyttä ja tallissa seisoskelua.
Käveltiin eilen maneesissa, kun siellä oli 3 muuta ratsukkoa samaan aikaan. Muut tietysti ravasivat ja laukkasivat ja huomasin heti, että Remiä ärsyttää oikein kunnolla. Muutaman kerran se heilutteli päätään ja viskeli häntäänsä, mutta sitten ihan yhtäkkiä vetäisi päänsä alas ja peräpään taivaisiin, minä vetäisin voltin ilmassa ja laskeuduin maahan jaloilleni. Koko hetki kesti ehkä sen 2 sekuntia. Remi sai kyllä kuulla kunniansa ja hyppäsi siinä tohinassa vielä pari kertaa pystyyn. No, tulipahan ainakin todettua, että taitaa heppa olla kyllä vähitellen valmis liikkumaan..

Tänään pidin huolen, ettei Remi saa päätänsä alas, parit pukit se veti silti, mutta ei onnistunut sen isompia pomppuja tekemään, kun olin koko ajan varautunut. Mentiin puomien ja kavalettien yli niin Remi sai vähän ajateltavaa, eikä koko ajan pyrkinyt ravaamaan. Tehtiin pohkeenväistöjä ja paljon kiemura-uria ja pieniä voltteja. Yritettiin tehdä vähän myös takaosakäännöksiä, oikeaan suuntaan Remi meni nätisti, mutta vasempaan suuntaan ei suostunut kääntämään oikeastaan ollenkaan. Arven alapuolella oleva lihas taitaa siis vielä arkailla, sillä heti, kun käytin pohjetta vähän taaempana, niin Remi rupesi kiukuttelemaan. Lihas ei ole enää turvonnut, mutta kun sitä painelee, niin Remin ilme aina vähän muuttuu, joten jonkinnäköistä epämukavaa fiilistä se taitaa vielä aiheuttaa. Käyntipäiviä olisi vielä 3 jäljellä.. Voisin kuvitella maanantaista tulevan pienoista pomppimista, kun törppö-Remington pääsee vihdoin liikkeelle.

Nyt kyllä huomaa, ettei selässä ole enää kipuja, sillä Remi ihan itsestään hakeutuu pyöreämmäksi. Ennen joulua se kun ei voinut pyöristää kaulaansa ollenkaan, ilman, että selkä ilmoitteli olemassaolostaan. Remi ei myöskään pissaile ratsastaessa, vaikka mennäänkin jopa tunti. Vähän hullu fiilis kyllä, kun aina tekee mieli pitää bileet, kun näkee Remin pissaavan.. Se onnistuu nyt helposti ja nopeasti ja virtsa on kirkasta. Ei enää kamalaa vääntelehtimistä ennen ja jälkeen eli kipuja ei ole enää. Sehän se leikkauksen tarkoitus olikin. Ensi viikolla pitää sitten vähitellen aloitella ravaaminen ja päästään vihdoin aloittelemaan kunnonkohotusprojektia. Saa nähdä kauan siinä menee, että Remille saadaan edes vähän lihasta takaisin. Se näyttää edelleen ihan villiponilta, joka on juuri pyydystetty metsästä.. Ihan karsean näköinen, eikä satulakaan istu sitten millään, kun selän lihakset ovat historiaa.

Dessie oli tänään vähän liian energinen, eilen tein sen kanssa ihan vain maastakäsin harjoituksia käynnissä ja taisi olla sille liian vähän tekemistä. Se meni kyllä heti alusta saakka jo kivan tapapainoisesti ja varsin nätisti, mutta kiihdytteli vauhtia kyllä aikamoiseksi aina välillä. Tänään taisteltiin taas maneesin päädyn mörköjä vastaan, mutta lopuksi mentiinkin sitten taas rennosti ohi.. Ei sittenkään aloiteltu laukkailua tänään, maneesissa oli niin paljon porukkaa ja estekin rakennettuna. Huomenna menen jo aamupäivästä ratsastamaan ja saan luultavasti mennä ihan yksin maneesissa, joten eiköhän me huomenna jo laukata.

Ensi viikolla Oliver saa ruveta jeesaamaan meitä, pitää tehdä hänen kanssaan jonkinlainen valmennussuunnitelma. Nyt nämä ensimmäiset viikot halusin yksikseni touhuta, jotta opin tuntemaan Dessien vähän paremmin. Nyt vaan on muutama kysymys valmentajalle, joten on ehdottomasti oikea aika ruveta jatkamaan valmentajan vahtivan silmän alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti