lauantai 27. huhtikuuta 2013

Huh, hellettä..

Ilmat ovat nyt olleet niin järjettömät, ettei heppailuun ole oikein ollut kovinkaan paljoa voimia jäljellä. Olen kuitenkin liikuttanut molemmat joka päivä, vaikka olenkin ollut ihan puhki.
Remingtonin kanssa rupesin keskiviikkona oikein hurjaksi ja hypättiin ilman valmennusta! "Este" oli minimaalinen ristikko, mutta minulle mikä tahansa kavalettia edes sentin korkeampi on este. Remi oli ihan superkiltisti ja kunnolla veti esteelle, oli kyllä todella kivaa. En edes muista, että olenko joskus elämäni aikana hypännyt ilman valmennusta mitään muuta, kuin kavalettia, joten keskiviikon spontaani innostus pisti kyllä ihmetyttämään aikalailla. Hyvä ideahan se oli, sillä vain hyppäämällä saan varmuutta hyppäämistä varten.
Dessietä kiusasin keskiviikkona oikein kunnolla ja pistin sen kävelemään käyntiä kentällä puolisen tuntia. Dessie kun on vähän malttamaton, eikä se oikein viitsisi kävellä kunnon alkukäyntejä.... varsinkaan kentällä.... Kentällä Dessie on nyt keksinyt tuijottelemisen, joten tuli kyllä tehtyä vähän kurinpalautusta. Sain kyllä vääntää oikein kunnolla, että sain sen lopettamaan tuijottelemisen. Otettiin ulkona vain muutama kierros ravissa ja mentiin sitten maneesiin tekemään lopputreeni.
Torstaina jatkoin Dessien kiusaamista kentällä, mutta tällä kertaa maasta käsin. Juostiin ravipuomeja ja kavalettia ylitettiin käynnissä. Dessie oli innoissaan ja oli ihan todella kiltisti.

varjossa....

Eilen ja tänään lämpötilat hipoivat jo 30 astetta, eilen en jaksanut millään nousta selkään, joten juoksutin Dessien pessoalla. Tänään jatkoin taas kenttäharjoittelua, Dessie oli kiltisti, mutta laukassa lähti vetämään esteille. Kentälle oli jätetty radallinen esteitä, 135 cm korkuisia ja pöllöpää Dessien päässä taisi napsahtaa ja se taisi kuvitella olevansa estehevonen. Sain pidätellä sitä oikein kunnolla, ettei se olisi oikeasti lähtenyt hyppäämään. En viitsinyt ruveta kokeilemaan, että olisiko se tosiaan mennyt yli, joten sain sitten itse oikein kunnon habatreenin, kun jouduin pitelemään sitä aikalailla. Dessie ei tuijotellut tai hölmöillyt muuten, joten onneksi kenttäsiedätyshoidosta on ollut apua.

Odottelen jo innolla laidunkauden aloitusta niin Dessie pääsee kaverin kanssa ulkoilemaan. Uskoisin, että kunnon tarhailu tulee auttamaan myös takajalkojen nesteiden kanssa. Näillä ilmoilla Dessie seisoskelee koko päivän paddockissa, se ei oikein päivällä syö heinääkään kovin ahkerasti. Yön aikana kaikki heinä katoaa kyllä, mutta päivisin Dessie ei eväänsä liikauta jos ei ole ihan pakko. Väkirehut se käy kyllä hotkaisemassa, mutta muuten se vain ottaa aurinkoa. Viileämmällä ilmalla se liikkuu paddockin ja karsinan väliä aika paljon, mutta heti helteillä se jumittaa ulkona ja saa takasensa keräämään nestettä.

Olen nyt joka päivä käynyt päivällä tekemässä Dessien kanssa pienen kävelylenkin, jotta saisin sitä päivän aikana edes vähän liikkeelle. Lenkin jälkeen olen antanut sen syödä vihreää ja kylmännyt sen takaset. Dessie kyllä lähtee karsinasta innoissaan ja kävelee reippaasti, on ratsastaessakin energinen. Se siis selvästi nauttii auringonottamisesta, joten en edelleenkään ole kovinkaan huolestunut sen takasista. Eläinlääkärin määräyksestä olen laittanut hauteet yöksi, tänään kokeilin ilman ja jännittää kyllä kovasti, että millainen tönkköjalka-Dessie huomenna minua odottaakaan..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti