perjantai 5. huhtikuuta 2013

Treenailua ja kuvia

Meillä oli tänään Dessien kanssa tosiaan Oliverin valmennus. Lämmittelin ensin yksikseni ja Dessie oli alusta asti aika hyvin kuulolla. Kun aloitettiin valmennus, lanattiin kenttää traktorilla ja Dessie keskittyi vain ja ainoastaan kuuntelemaan ulkoa tulevia ääniä. Se oli ärsyttävä, mutta onneksi rupesi keskittymään minuun heti, kun traktori oli poissa.
Jatkettiin samaa, kuin mihin jäätiin viime viikolla. Tarkoitus oli tosiaan nostaa laukat ennen nurkkaa pääty-ympyrällä ja katsoa, että Dessie menee tasaista vauhtia eteenpäin. Itseni pitää olla tarkka nurkkien ratsastuksessa ja yrittää istua suorassa, eikä ihmeellisessä etukenossa, jonka olen nyt vähän ajan sisällä kehittänyt. Dessie menee heti paremmin, kun itse saan polvet rennoiksi ja etukenon pois.
Vasen laukka nousi taas nätisti. Oikea jo paremmin, mutta pari kertaa pukin kautta ja kerran nousi väärä laukka joka kyllä saatiin heti korjattua. Oikean laukan noustessa oli taas mukavaa ja pääsin keskittymään paremmin omaan istuntaani ja siihen, että annan Dessien oikeasti laukata, enkä jää kädellä kiinni. Edistystä on kyllä tapahtunut, onneksi. Oliver jopa kehui lopuksi rentona ravaavaa Dessiä, joten en voi olla muutakuin tyytyväinen. Lopuksi annoin Dessien ravata pitkin ohjin ja huomasin sen olevan taas varsin tyytyväisen oloinen. Käytiin vielä kävelemässä pikkupätkä kentällä ja taas sen huomasi, ettei Dessie kyllä välitä orista sitten ollenkaan, sillä Cocktail oli kentällä samaan aikaan. Kumma tamma, kun muutamat ruunat aiheuttavat hetkessä kiima-oireita, mutta ori ei aiheuta sitten yhtään mitään reaktioita..

Pidin Remingtonille ja Ursulalle tänään tunnin. Remi oli aluksi vähän laiskalla tuulella, kesti jonkin aikaa, että Ursula sai sen hereille. Treenailtiin eteenpäin vievien apujen antamista, pitkät sivut piti pyytää kunnolla eteen ja lyhyet sivut mennä pikkuisen hitaammassa tempossa. Heti, kun Ursula sai pohkeensa toimimaan, rupesi Remi menemään kivaa vauhtia.
Remi on niin järjettömän kiltti ja se antaa kyllä Ursulan virheitä todella ahkerasti anteeksi. Ursula on kehittynyt ihan valtavasti, kun miettii, ettei ole kovinkaa montaa viikkoa ratsastanut opetuksessa.
Lopuksi hyppäsin vielä itse selkään, Remi kiukutteli, kun joutui töihin, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen rupesi toimimaan. Laukattiin kunnon pätkät molempiin suuntiin. Pitkät sivut pyysin oikein kunnolla eteen, heitin ohjat pitkiksi ja Remington juoksi todella tyytyväisenä hirveää vauhtia. Olin kevyessä istunnassa ja pidin ohjia yhdellä kädellä edessä niin, että Remi sai juosta sydämensä kyllyydestä. Aina välillä tulee kyllä kokeiltua Remin kiltteyden rajoja ja tänään sen taas näki; Remi on kyllä niin järjettömän kuuliainen, kun sillä voi ratsastaa missä tahansa askellajissa täysin pitkin ohjin ja se menee kuin ajatuksen voimalla juuri sinne minne tahdon. Lopuksi annoin sen ravata pitkin ohjin, eikä minun tarvinnut kertaakaan lyhentää ohjia, kun Remi kuunteli niin hyvin istuntaa. Ihana hevonen, yksinkertaisesti.

Kävin ostamassa uudet punaiset pintelit, sillä vanhat ovat niin järjettömän huonolaatuiset, ettei niitä tule melkein koskaan käytettyä. Ostin nyt Eskadronin ja ne vaikuttivat hyvälaatuisilta, mutta sanoisin kyllä, että minun valkoiset Equilinen pintelini ovat paremmat. Katsotaanpas miten nuo kestävät käytössä, Equilineihin olen ollut nimittäin todella tyytyväinen.
Samalla reissulla tarttui mukaan Kingslandin Cypress fleecetakki. Ei tosiaankaan ollut tarkoitus ostaa yhtään mitään muuta, kuin nuo pintelit, mutta itseni tuntien, en saisi mennä yhtään minnekään, missä voisi olla jotakin kivaa puna-sini-valkoista.. Olen kyllä ihan sekaisin noiden värieni kanssa ja tietysti tuo väriyhdistelmä on tämän kesän kollektioissa aikamoisen suosittu. Tuo fleecetakki (kuvissa päällä) on kivan ohutta fleeceä, juuri sellaista materiaalia mitä on tullut etsiskeltyä jo jonkin aikaa, joten eipä sitä voinut jättää kauppaan.
Tein myös tilauksen kouluhuovasta, mutta sen tilaaminen on sentään ollut suunnitelmissa jo pari kuukautta, joten se on kyllä ehdottomasti harkittu tilaus. Tilasin Equilinen Octagonin tummansinisenä, punaisella kantilla ja punaisella, sinisellä ja valkoisella kanttinauhalla ja omilla nimikirjaimillani.

Meillä kävi nyt vähän huonosti satula-asian kanssa.. Estesatula, joka meillä on ollut käytössä lähti tänään kohti Kiefferiä. Sen takakaaren ruuvit nimittäin löystyvät käytössä, tuollaista ei saisi kyllä uudessa satulassa käydä, joten se lähti tsekattavaksi Kiefferille Müncheniin.
Kokeilussa olleista koulusatuloista yksi saattaisi olla sopiva, saan nyt käyttää sitä, ettei olla ihan satulattomia.. Se istuu varsin hyvin, mutta en ole ihan 100% varma, että onko se hivenen liian pitkä.. Kyseessä on uusi Kiefferin Lusitano Exclusive, tuntuu ihan kivalta satulalta, mutta en tosiaan ole ihan varma sen sopivuudesta. No, sen näkee sitten käytössä ja hyvä, että on nyt sentään joku satula, jolla ratsastaa..



On kyllä kiva, että kenttääkin voi jo käyttää. Valmennukset haluan kyllä pitää maneesissa, kun en halua, että puolet neuvoista katoaa tuulen mukaan. Istuskelin tänään auringossa ja nappailin muutamat kuvat Oliverista ja Carista ja Dessien karsinanaapurista Jackystä. Jacky on mielestäni ihan superihana..





Ihana Jacky <3 (i. Balou du Rouet)




Ja loppuun vielä pari kuvaa tulevaisuuden huippuratsastajasta, valmentautumista ei voi koskaan aloittaa liian aikaisin ;)
Oliskohan pikkusen tytär tullut isäänsä? ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti