lauantai 13. huhtikuuta 2013

Lauantai

Dessie ei tänään ratsastaessa kiimaillut lähes ollenkaan, se oli jopa varsin hyvä. Huomasi kyllä, että heti jos rupesin vaatimaan enemmän ravissa, rupesi Dessie vähän vastustelemaan eli selvästi kiima aiheuttaa sille kyllä jonkinnäköistä epämukavuutta. Siksi keskityttiin taas vaan eteenpäinmenoon.
Laukassa pyysin jo vähän kootumpaa menoa, mentiin voltteja laukassa nyt ihan ensimmäistä kertaa. Laukkaa pääsee nyt siis jo työstämään varsin hyvin. Molemmat laukat nousivat käynnistä, oikeassa nostossa pienen pukin kautta ensimmäisellä nostolla, mutta toinen nousi jo pukitta.
Lopuksi annoin Dessien vedellä taas omaan tahtiinsa ravia ja se tuntui tosi kivalta. Pitkin ohjin se venytti kivasti eteen alas ja venytti askelta kyllä tosi kivasti.
Ratsastuksen jälkeen taas kylmäsin jalat. Nyt Dessie kävelee jo kiltisti pesupaikalle ja seisoo nätisti koko sen ajan, kun kylmään jalkoja. Edistystä on siis tapahtunut sen käsiteltävyydessäkin vaikka kuinka paljon.

Rankan työn raataja nälkäisenä..


Remington oli eilisen hyppäämisen jälkeen vähän jumissa takaa, mutta vertyi kyllä oikein kivaksi. Laukassa pyysin kunnolla eteen ja lopussa huomasin, että se alkoi rentoutua takaa. Se aluksi vähän vastusteli kuolainta, kokeilen sille nyt varmaan alaturpista, jottei se pääsisi kuolaimen vaikutusta karkuun suunsa aukomisella.
Ensi viikolla ratsastan sen kolmena päivänä putkeen kunnolla läpi, teen vähän tutkimustyötä sen kunnosta, että miten se jo vähitellen jaksaisi rankempaa treeniä. Nyt se on kyllä ollut liikkeessä joka päivä, mutta enemmän ja vähemmän rankasti. Vaatimustasoa voisi vähitellen ruveta nostamaan, jotta saataisiin kuntoa nousemaan.

Huomiseksi on luvattu yli 20 astetta. Remington on jo ollut kokonaan ilman loimea muutaman päivän, mutta Dessiellä on vielä ollut öisin ohut loimi. Laitoin loimen vielä ensi yöksikin, mutta nyt taitaa olla kyllä viimeinen loimellinen yö.
Kyllä kesä vaan on ihanaa aikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti