tiistai 2. huhtikuuta 2013

Alkuviikko

Dessie oli eilen ja tänään oikein ahkera ja kiva. Vähän joudun kyllä alussa muistuttelemaan pohkeen olemassaolosta, mutta olen nyt keksinyt ihan hyvän tavan, millä saan Dessie paremmin kuulolle. Mennään aluksi aina pitkään käyntiä ja pyydän pitkät sivut loivaa väistöä. Väistäessä saatan hiukan ylitaivuttaa kaulaa ulospäin. Tällä tavalla saan ylälinjaa venytettyä ja vähitellen Dessie rupeaa kuuntelemaan pohjetta nopeammin. Ravissa sama homma, kunnes Dessie myötää kunnolla molempiin suuntiin.
Tänään kokeilin nostaa laukan jo paljon aikaisemmin, kuin yleensä. Normaalisti olen tehnyt niin, että ravailen jo hyvän aikaa ennen kuin nostan laukan, mutta tänään laukattiin jo aika nopeasti. Dessie tuntui todella kivalta, vasen laukka nousi taas rennosti ja oli oikein mukavaa.
Oikea laukka nousi tänään kyllä jo paljon helpommin, mutta edelleen pienen pukin kautta. Pukituksesta nousi heti oikea laukka, joten edistystä on nyt tapahtunut, kun Dessie ei tarjonnut enää kertaakaan väärää laukkaa. Nostan oikean laukan aina ennen kulmaa niin tulee parempi nosto. Oikea laukka on noston jälkeen jopa parempaa ja pyöreämpää, kuin vasen. Siksi tuntuu kummalliselta, että nostossa selvästi selän jumitus tuntuu, mutta heti noston jälkeen laukka on mukavaa. Muutaman noston jälkeen Dessie innostuu kunnolla ja jokainen nosto tuntuu helpommalta.
Annoin laukata pitkät pätkät, mutta tänään otettiin pieniä pätkiä jo vähän lyhyempääkin laukkaa. Suurimmaksi osaksi annan Dessien laukata ihan kunnolla eteen, sillä se tuntuu ehdottomasti nauttivan vauhdista.
Tänään tehtiin muutamat vaihdotkin. On kyllä aika mielenkiintoista, että Dessie vaihtaa, kun ei mukamas ole vuosiin "osannut" vaihtaa muutakuin esteradalla (ja on hypännytkin viimeksi yli 2 vuotta sitten....).. En ole tähän mennessä edes yrittänyt vaihtaa laukkaa, mutta viime viikolla Oliver kokeili ja puhtaat vaihdot tuli molempiin suuntiin, joten rupean nyt itsekin vaihtelemaan. Laukan tahti on kyllä vielä sen verran kova, että ennen vaihtoa pitää kyllä ottaa ehkäpä miljoona puolipidätettä, ettei juosta nurkkaan väärässä laukassa. Tällä hetkellä Dessien tasapaino ei kyllä kestä lähes ollenkaan vastalaukkaa, vaan se tiputtaa heti ensimmäisessä kaarteessa raville, jos ei ole kerennyt vaihtamaan.

Huomenna laukkatreenit jatkuvat, jos kävisi tuuri ja päästäisiin yksin maneesiin, ajattelin pistää Dessien laukkaamaan putkeen vähän pidemmän aikaa. Olen huomannut Remingtonin kanssa, että kunto kohoaa juuri pitkien laukkapätkien ansiosta todella kivasti, joten kokeilen nyt samaa Dessien kanssa.

Remingtonia en ole itse liikuttanut viime alkuviikon jälkeen ollenkaan, kun olen nyt vähän yrittänyt suojella tuota nilkkaani. Kahden hevosen ratsastaminen ei ole tehnyt nilkalleni mitenkään erityisen hyvää, mutta en kyllä ole nähnyt suurta eroa nyt vain yhden ratsastamisen jälkeenkään. Pitäisi varmaan malttaa pitää oikeasti edes parin päivän tauko ratsastamisesta, mutta en yksinkertaisesti onnistu siinä...
Huomenna Remington pääsee taas minun kanssani kunnolla töihin. Uskoisin minun olevan taas aika innoissani Remingtonin selässä, kun se on niin simppeli ja ongelmaton. Tai noh, sen ongelmat ovat niin erilaisia, kuin Dessien..

Pitää hankkia tummien suojien kanssa käytettäväksi tummat bootsit, nuo valkoiset näyttävät kyllä aika törpöiltä noiden tummansinisten suojien kanssa..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti