tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ihana ilma :)

Eilen käytiin tosiaan Remingtonin kanssa tekemässä oikein kunnon mäkitreeni. Ihanassa aurinkoisessa säässä vedeltiin pitkin metsiä ja oli kyllä aika ihanaa. Nähtiin useita peuroja ja kaikenlaisia lintuja ja muita metsän pieniä eläimiä. Rinteet olivat valkoisena valkovuokoista tai keltaisena leskenlehdistä. Yliteltiin solisevia puroja ja laukattiin taas lempikohtani parin kilometrin ylämäki. Ihanan idyllistä katsella ylhäältä koko kaupunkia ja sen läpi virtaavaa Tonavaa ja kaupungin takana alkavia Alppeja. Tuli kyllä oikein onnellinen olo, kun tajusin miten onnekas olenkaan, kun pääsen Remingtonin kanssa vielä tuollaista tekemään ja näkemään.
Remi oli tietysti ihan superkiltisti, ei pelästynyt edes peuroja, vaikka niitä yleensä pitääkin vähän tuijotella. Noustiin oikein kunnon jyrkkiä mäkiä ylös, eikä Remi kyseenalaistanut reittejäni kertaakaan. Kun saavuttiin tallille yli tunnin lenkiltä, oli Remington ihan läpimärkä hiestä. Annoin sen kävellä itsekseen kentällä itseään vähän kuivemmaksi. Yleensä, kun sen päästää irti, se kyllä edes vähän juoksentelee ympäriinsä, mutta eilen se vain käveli rauhallisesti kenttää ympäri eli sain siitä kyllä aika hyvin puhdin pois maastolenkillä.




Dessiellä oli eilen juoksutuspäivä ja senkin päästin työnteon jälkeen kävelemään vapaana maneesissa. Se tietysti meni heti piehtaroimaan, kuten aina. Kumma kyllä, ei sekään juoksunnellut ollenkaan vaan tyytyväisenä nuuhki maata ja käppäili ympäriinsä. Maahan jäi kunnon karvakasa piehtaroinnin jäljiltä.. Tänään sitten harjasin ulkona auringossa Dessietä puolisen tuntia. Karvaa lähti ihan järjettömästi. Penkin avulla sain selästä kunnolla harjattua ja varsinkin takapään päältä karvaa lähti ihan tajuttaman paljon.
Dessien oikea takajalka oli tänään vähän turvonnut vuohisen sivusta. Pelkkää nestettä se vain oli ja lähti liikutuksessa kokonaan pois. Johtuu varmaan siitä, että nostin maissin määrää ruokinnassa, nyt kun liikunta on rankempaa, tarvitsisi Dessie vähän enemmän sapuskaa. Taitaa kyllä jäädä maissin määrä entiselleen ja pitää kokeilla jotakin muuta. Liika proteiini on kuulemma ennenkin saanut Dessien vuohiset turpoamaan, joten taitaa kyllä olla ihan selvä syy tuolle turpoamiselle.
Nyt on taas se aika kuukaudesta, kun Dessie rupeaa ahkerammin kiimailemaan.. Onneksi opin viime kiimasta sen, että minun täytyy saada se vain kunnolla eteen, niin se ei kerkeä kiimailemaan. Pistin sen siis tänään heti alusta saakka ahkerasti juoksemaan ja kappas vain, heti tuntui paremmalta. Laukat nousivat kivasti, oikea laukkakin pukitta ja taas juuri tuo oikea laukka oli aivan ihanaa.
Tein aika nopean liikutuksen, mutta sitäkin tehokkaamman. Pidin tahdin koko ajan aikamoisen kovana, sillä heti, kun hidastin, alkoi häntä nousemaan. Siinä vaiheessa, kun Dessie pääsee kunnolla aloittamaan kiimailun, tuntuu sen kyljet raudalta, eikä se tunne pohjetta sitten millään.
Annoin sen taas lopuksi ravata pitkin ohjin oikein kunnolla eteen. Se kolisuttaa kantojaan kyllä aika ahkerasti jos sen päästää vipeltämään kunnon vauhtia, joten aina välillä sen vauhtia pitää vähän rauhoitella.
Loppukäynnit käytiin kävelemässä kentällä ja ratsastuksen jälkeen kylmäsin jalat. Ilma oli sen verran lämmin, että olisin hyvin voinut jättää Dessien loimetta, mutta yöt ovat sen verran kylmät, etten kuitenkaan viitsinyt. Viikonloppuna pitää kyllä jättää loimi pois, kun tänne on vihdoin luvattu vuoden ensimmäiset helteet! Niitä onkin jo odoteltu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti