keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Keskiviikko

Sain seuraa maastoon niin lähdettiinkin Remingtonin kanssa tekemään kunnon mäkitreeni. Maastoilukaveri oli vähän nössö, eikä uskaltanut ylittää yhtä puroa, niin ei päästy ihan niin pitkää lenkkiä tekemään, kuin oli tarkoitus.
Nähtiin peuroja ja lenkkeilijöitä ja parin kerran Remi vähän katseli pöristen ja jopa pukitti ärsytyksissään, kun ei saanutkaan lähteä kotiinpäin karkuun pelottavia lenkkeilijöitä! Yksin maastoillessa Remihän on maailman kiltein, heti kaverin kanssa pitää aina aika-ajoin pöristä ja ihmetellä asioita, joista muuten mentäisiin ilman korvan heilautusta ohi.. No, eipä minua haittaa, niin kauan, kuin Remi pysyy käsissä ja menee edelleen "pelottavista" asioista ohi ilman sen suurempia taisteluita.

Tehtiin hyvä lenkki ja Remille tulikin hiki pintaan. Mentiin sitten vielä maneesiin laukkaamaan ja hypeltiin kavalettia, kun semmoinen sattui maneesissa olemaan. Aluksi Remi kiukutteli maneesissa joka kerta, kun käytin pohjetta. Tajusin syyn kyllä pian, olin nimittäin jotenkin vaistomaisesti laittanut kannukset jalkaan. En ole käyttänyt Remillä kannuksia pitkään aikaan, joten eipä ole ihme, että se vähän ihmetteli.
Remi meni kavalettia tosi kivasti, mutta huomasi, että se oli mäkitreenin jälkeen aika puhki. Ravasin lopuksi pitkin ohjin pitkät pätkät molempiin suuntiin ja Remi venytti kivasti eteen alas ja vaikutti varsin tyytyväiseltä (kuhan vaan tajusin pitää kannukset irti kyljistä..).

Remingtonin ratsastuksen jälkeen olin itse jotenkin ihan puhki, joten en sitten mennytkään heti ratsastamaan Dessiä. Vasta kahdeksan aikoihin mentiin Dessien kanssa maneesiin ja oltiin ainut ratsukko, joten saatiin olla ihan rauhassa. Dessie oli aluksi taas vähän hidas pohkeelle, varsinkin vasemmalle pohkeelle, joten aloittelin taas väistöillä käynnissä. Siirtyiltiin raviin ja tehtiin väistöjä ravissakin koko pitkät sivut. Vähitellen rupesi tuntumaan siltä, että pohje menee läpi.

Olin laittanut yhden maapuomin, koska pari päivää sitten Dessie hyppäsi aivan valtavan loikan puomin yli, niin ajattelin, että voisi olla ihan hyvä, jos vähän treenailtaisiin puomeja. Tänään Dessie ei sitten onneksi tehnyt jättiloikkia vaan nosti jalkansa nätisti, vaikka oltaisiinkin tultu puomille vähän vinossa.
Vasen laukka nousi taas helposti ja rennosti. Oikea laukkakin nousi ilman pukitusta !! Laukkailtiin pitkät pätkät molempiin suuntiin.
Dessie oli aika hyvällä tuulella, joten annoin sen ravata oikein kunnolla eteen. Sen lisäykset ovat kyllä aika hienot, pakko myöntää... Annoin sen vipeltää hirveää vauhtia ja huomasin, että se rentoutui todella kivasti. Oikeaan suuntaan se nosti jopa itsestään laukan ja oli muuten todella kiva nosto! Oikein nauratti, kun normaalisti hyvä oikean laukan nosto on kovan homman takana ja tänään Dessie sitten ihan itsestään teki rennon noston. Ei nyt tietystikään ole tavoite, että se itsekseen nostelee laukkoja, mutta tulin kyllä hyvälle mielelle, kun juuri tuosta nostosta laukka oli todella kivaa. Mukavaa, pyöreää laukkaa. Käveltiin pitkät loppukäynnit ja Dessie oli kivan rauhallinen ja tuntui todella rennolta ja tyytyväiseltä.

Toivottavasti Dessie olisi huomenna yhtä hyvällä tuulella, sillä meillä on Oliverin valmennus. En ole vielä ihan täysin päättänyt, että pistänkö Oliverin ratsastamaan kokonaan, nousenko itse jossain vaiheessa selkään vai ratsastanko kokonaan itse. Tekisi Dessielle kyllä hyvää, jos Oliver ratsastaisi sen kokonaan, mutta ehkä haluan kuitenkin itse ratsastaa. Pitää katsella. Oliverilla on huomenna syntymäpäivä, enkä ehkä viitsi antaa synttärilahjaksi dessieratsastusta, heh... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti