sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Hormonihirviöinti on ohi!

Tänään Dessie oli kyllä niin kiva, ettei olisi uskonut, minkälaisessa krampissa se oli vielä toissapäivänä. Se oli hyvällä tuulella, sen karsina oli siisti ja se oli ratsastaessa heti alusta saakka ihan todella hyvä. Kiima siis meni ohi ennen kuin kerkesi kunnolla alkamaankaan, Regumate rupesi toimimaan onneksi heti ensimmäisestä annoksesta.

Nyt Dessien menossa oli samaa fiilistä, kuin ennen lomaa. Se oli heti alusta saakka rento, eteenpäinpyrkivä ja kuuliainen. Alussa ensin ravattiin pitkin ohjin ja sitten otettiin vielä molempiin suuntiin laukatkin ja vaihdettiin laukka taas pitkin ohjin ja puhtaat vaihdot tuli, vaikka Dessie menikin ihan pitkänä juosten. Nappasin jossakin vaiheessa kannukset pois, kun niitä ei todellakaan tarvinnut. Dessie reagoi nopeasti, kuumui kyllä hetkittäin, mutta yksi komentaminen riitti. Maneesissa meni samaan aikaan kaksi muutakin ratsukkoa, mikä on yleensä Dessielle vähän hankalaa, kun sen keskittymiskyky on muutenkin aika rajallinen, mutta tänään sitä eivät häirinneet muut oikeastaan millään tavalla. Kerran Dessie otti kierroksia toisen hevosen takia, kun pieni islanninhevonen lähti laukkaamaan ihan hirveää vauhtia.

Minusta oli kyllä kivaa huomata, kuinka mielellään Dessie teki töitä. Se oli ehkä jopa vähän liian motivoitunut. Nyt vihdoin huomasi taas, kuinka kivaa sillä voi olla. Minulla oli tietysti vielä kivempaa, kuin Dessiellä, mutta tänään se oli kyllä oikeasti tyytyväinen. Ei tehty mitään sen ihmeellisempää, ratsastin sen vain kunnolla läpi ja nautiskelin sen tasaisuudesta. Lopuksi laitoin taas kanget, eikä Dessie ihmetellyt niitä taaskaan sen suuremmin. Kun Dessie oli mennyt niin hyvin ihan normaalilla suitsituksella, niin uskalsin hiukan ottaa kankiohjaakin tuntumalle. Jos sanon, että fiilis oli mieletön, niin se on liian vähän sanottu. Dessie ymmärsi heti mistä on kyse ja lähti astelemaan, kuin mikäkin kunnon kouluhevonen. Otettiin loppuravit sitten kanget suussa ja Dessie esitti ihan mieletöntä ravia.

Dessie oli lopuksi selvästi tasapainossa itsensä kanssa ja jos hevonen osaisi hymyillä, niin Dessie olisi varmaankin hymyillyt tyytyväisenä. Olen kyllä siitä ihan valtavan ylpeä, kun se toimii noin. Nyt vain toivon, että hormonihirviöajat ovat takanapäin ja päästään taas jatkamaan siitä pisteestä, mihin ennen lomailua jäätiin. Dessie on nyt saanut kilojakin oikein kivasti, nyt voidaan sitten ruveta kasvattamaan lihaksiakin, kun on tullut massaa, josta jotakin voi lähteä rakentamaan.

Dessien ruokamäärät pysyvät edelleen isoina, nyt ja varmasti jatkossakin. Tein kyllä virheen, kun yritin saada sen kuumumista hallittua ruoan vähentämisellä. Se saa melkeimpä kolminkertaisen ruokamäärän siihen verrattuna, mitä se sai vielä heinäkuun alussa. Ihmeellisin asia on kyllä se, että Dessie ei ole läheskään niin kuuma nyt, kuin silloin vähällä ruoalla. En oikein osaa selittää asiaa, mutta tärkeintä on se, että se saa nyt tarpeeksi ruokaa. Se pääsi nimittäin laihtumaan liikaa ja tiputti kevään aikana saatuja lihaksia varsinkin ristiselän kohdalta ja sään sivuilta, kun liikunta lisääntyi ja ruokamäärä pieneni. Selkä on muuten jo nyt pyöristynyt, mutta ristiselkään on pakko saada lisää lihasta. Koulusatulakin istuu nyt taas täydellisesti, eron huomaa onneksi jo selvästi.

Kuhan Dessie vaan pysyy yhtä yhteistyökykyisenä, kuin tänään, niin eiköhän lihakset lähde kasvamaan. Olen yrittänyt vähän tutkia, kannattaisiko sille syöttää jotakin lisäravinnetta, jotta lihasten kasvua saisi vielä jotenkin vähän tuettua. Kuitenkin taidan uskoa enemmänkin kunnon proteiinipitoiseen ruokintaan ja oikeanlaiseen liikuntaan enemmän, kuin siihen, että apua saisi purkeista.
Olisiko jollakin kuitenkin joku hyväksi ja toimivaksi koettu lisäravinne/vinkki, josta hevonen olisi saanut apua lihaksenkasvatukseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti