perjantai 20. syyskuuta 2013

Perjantai

On kyllä todella raivostuttava ilma ollut nyt viime päivinä.. Eilen illalla oli vielä ihan superkylmä ja tänään päivällä sitten 18 astetta. Itse olin töissä, niin heppa seisoi loimi päällä tallissa.. Kun pääsin tallille, odotti siellä vähän liian lämmin Dessie. Ei se onneksi kuitenkaan hikoillut, mutta kyllä sillä selvästi oli liian lämmin... Dessien jalkoihin oli kerääntynyt nestettä ihan samalla tavalla, kuin pahimmilla helteillä.  Ai, että kun harmittaa, etten tajunnut, että ulkona oli tosiaan niin lämmin.. Kävin aamupäivällä tallilla niin olisihan minun täytynyt tajuta napata Dessieltä loimi pois. Oma tyhmyys ärsyttää kyllä oikein kunnolla, mutta eipä sille mitään voi.

Otin Dessieltä tietysti loimen pois, kun vielä puoli kymmenen aikoihin illalla oli yli 10 astetta lämmintä. Laitoin savet takasiin ja tanssin muutamat toivomustanssit, että jalat olisivat huomiseen mennessä taas normaalit..

Annoin Dessielle tänään pitkästä aikaa melkein täyden vapaapäivän, käytiin vain vähän kävelemässä maneesissa. Juoksin Dessien kanssa muutaman kierroksen, mutta suurimmaksi osaksi ihan vain käveltiin. En nimittäin edes muista, milloin viimeksi Dessiellä olisi ollut täysi vapaapäivä? Eipä ole tainnut olla sen jälkeen, kun sen landelta hain. Ja siitäkin on jo vierähtänyt yli kuukausi, aika menee kyllä aivan järjettömän nopeasti..

Sovin meille huomiseksi Sabsin valmennuksen. Sunnuntaina pistän Nooran Sabsin valmennukseen, sillä haluan, että Sabsi näkee Dessien kahtena päivänä putkeen, mutta itselläni ei valitettavasti ole varaa ratsastaa la ja su, kun tällä viikolla oli jo estevalmennuskin. Haluaisin valmentautua vaikka joka päivä, mutta nyt viime aikoina rahat ovat uponneet aivan jonnekin muualle. Täytyy syksyllä tehdä tarkka suunnitelma, jotta voidaan ruveta valmentautumaan ahkerammin.

Sabsin valmennukset täytyisi kyllä ehdottomasti saada käytettyä hyödyksi, sillä hän ymmärtää Dessien ongelmia todella hyvin. Hän keskittyy siihen, miten hevonen menee kokonaisuutena ja esimerkiksi kaulan asento on se viimeinen, minkä hän huomioi. Hän vaatii herkkyyttä, mutta täytyy pysyä "konsequent". Olen hänen kanssaan todella monista asioista samaa mieltä, hän kun näkee, että hevonen, joka on ihmisen pilaama voi myös olla ihmisen korjattavissa, kunhan ihminen on valmis antamaan hevoselle tarpeeksi aikaa. Hän näkee esimerkiksi hevosen vinoudet todella hyvin, ehkä paremmin, kuin kukaan muu tuntemani ratsastaja.

Jännittää vähän, että mitäs Sabsi sanoo Dessiestä. Sen nyt ainakin tiedän, ettei hänen suustaan tule ihan samanlaista kritiikkiä, kuin tuolta toiselta valmentajalta.. No, se nähdään sitten huomenna :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti