sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Hyvä päivä : )

Tänään oli oikeasti hyvä päivä. Dessien jalka ei ollut turvonnut, se oli kiltillä tuulella ja ihan mielettömän hyvä ratsastaa. Nyt se alkaa vähitellen olemaan samanlainen ratsastettavuudeltaan, kuin ennen lomaa. Annoin sen alussa laukata pitkin ohjin ja se vertyi todella kivasti. Tein käynti-laukka-siirtymisiä pitkin ohjin ja yritin saada sen laukasta käyntiin mahdollisimman vähillä avuilla. Muutaman kerran jouduin auttamaan ohjalla, mutta yllättävän hyvin se keskittyin ja saatiin todella kivoja siirtymisiä aikaiseksi.

Se oli heti paljon mielummin tekemässä töitä, kun oli alussa saanut juosta. Tehtiin ravi-pysähdys-ravi-siirtymisiä, joilla saan sen yleensä hyvin kuulolle. Se oli kyllä todella kiva, vaikka välillä oikeaan suuntaan toisella pitkällä sivulla se ei meinannut millään mennä suorassa ilman, että jouduin pitämään kunnolla sisäpohkeen kiinni. Kun jouduin käyttämään vähän vahvempaa pohjeapua/kannusta, Dessie hermostui ja teki muutaman kerran oman bravuurinsa kamikazepotkun. Olen nyt käyttänyt kannuksia apuna taas jonkin verran, kun ennen lomaahan en ollut käyttänyt kannuksia pitkään aikaan. Martingalin jätin loman jälkeen kokonaan pois, sillä nyt Dessie ( tai no oikeastaan minä) ei sitä enää todellakaan tarvitse.

Päätin keskittyä ihan vain suoraan ratsastamiseen ja yritettiin (painotus sanalla yritettiin) ratsastaa pituushalkaisijaa. Dessie kiemurteli ja luikerteli mitä kerkesi ja menin itsekin ihan sekaisin, kun en tiennyt, että istunko itse niin vinossa, että se siksi kiemurtelee. Istuin niin suorassa, kuin ikinä pystyin, mutta Dessie ei todellakaan meinannut tajuta, että halusin mennä yksinkertaisesti suoraan, enkä vaatinut mitään muuta. Vähitellen yritykset paranivat, mutta nyt ainakin tiedän, mitä täytyy treenata.

Laukannostot menivät oikein kivasti, mutta jostain syystä Dessie rupesi keksimään ihan omiin kohtiin laukanvaihtoja. Se käänsi esimerkiksi muutaman kerran vasemmassa laukassa pääty-ympyrältä toiseen suuntaan ja teki vaihdon. No, tuli ainakin puhdas vaihto, mutta sain kyllä aika monta kertaa kääntää pääty-ympyrälle niin, ettei Dessie yrittänyt enää lähteä tekemään vaihtoa. Tein vahvan asetuksen sisälle ja pidin sisäjalan kiinni ja niin sain sen lopettamaan kenkkuilut. Vahvan asetuksen tekemisen jälkeen Dessie antoi oikein kunnolla periksi niskasta ja pyöristi itsensä niin pyöreäksi, kuin on mahdollista. Laukka oli ihan mieletöntä istua ja minusta tuntuu, että viimeiset pätkät olivat kyllä ehdottomasti parasta laukkaa, mitä Dessie on koskaan näyttänyt. Ei tehnyt millään mieli lopettaa ratsastamista, kun fiilis oli niin huikea! Kun miettii, millaista kamalaa räpeltämistä laukka oli vielä muutama kuukausi sitten, on kyllä ihan selvää, että missä Dessie on edistynyt eniten. Dessie oli lopuksi aivan mielettömän tasainen ja hyvä, joten siihen oli hyvä lopettaa.

Vaihdoin loppuraveihin kanget ja annoin Dessien juosta kanget suussa ihan vapain ohjin. Tällä kertaa, kun laitoin sille kanget suuhun, se ei leikkinyt niillä ollenkaan, vaan oli ihan, kuin vanha tekijä. En ottanut ohjia kertaakaan tuntumalle. Dessie saa nyt aluksi totutella rautamäärään suussa ilman, että rupean siltä vaatimaan mitään muuta, kuin eteenpäin menemistä. Olin kuvitellut, että Dessie näyttäisi edes ihmettelevältä, kun hyppään sen selkään, kun sillä on kanget suussa, mutta näköjään sille on aivan se ja sama, että onko siellä suussa se toinenkin kuolain.

Onneksi tänään oli niin hyvä päivä, niin ehkä lähden ensi viikkoon vähän paremmin mielin, kuin viime viikolla.. Pakko kyllä myöntää, että Dessie osaa olla maailman kamalin hevonen, mutta samalla kyllä myös maailman ihanin. Ja heti, kun heppa toimii, tuntuu elämän muutkin osa-alueet edes hiukan helpommilta :)

Alkuviikolla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti