sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Vai että huono hevonen...

Viime päivinä olen yrittänyt jättää muiden mielipiteet ihan heidän omikseen, sillä mitäpä kenelläkään on tosiaan sanomista, kunhan itse olen tyytyväinen. Ja tällä hetkellä olen kyllä varsin tyytyväinen! Dessie on ollut oikein kiltti viime päivinä!  Perjantaina yritin irtojuoksuttaa sitä, mutta se ei oikein innostunut, joten juoksin sen kanssa sitten maasta käsin. Harjoiteltiin vähän maastakäsin juttuja, kuten pysähdyksiä, peruutuksia ja muutenkin ihan vain sitä, että Dessie kuuntelee minua. Se oli superkiltisti, eikä kuumunut, vaikka sai juosta ihan täysiä, minä tietysti huhkien vieressä.

Eilen jouduin ylitöihin ja sen jälkeen lähdin vielä kuvausreissulle, joten päivä venähti aika pitkäksi. Kysyin Nooralta, josko hän kerkeisi ratsastamaan Dessien, sillä vaikka itse myöhemmin illalla olisinkin kerennyt, en varmaankaan olisi enää jaksanut ratsastaa, enkä viitsinyt antaa Dessielle kuitenkaan kahta kevyempää päivää peräkkäin. Pääsin kuitenkin lähtemään kuvauskeikalta aikasemmin, joten kerkesin vielä katsomaan, kun Noora ratsasti. Pistin heidät vielä vähän töihin ravi-pysähdys-ravi-siirtymisillä ja laukassa Noora sai jo vähän yrittää saada Dessietä vähän paremmin tuntumalle, apua hommaan antoi gogue-apuohja, jonka kautta Noora saa vähän lisää varmuutta ja touhu on siten hevosellekin mukavampaa.
Hyvin heillä meni ja Dessie oli mukavan letkeä. Dessietä vähän kiukutti, kun joutui nyt Noorankin kanssa hommiin, mutta ei näyttänyt kiukutteluaan muulla, kuin muutamalla ihan pienellä pukilla. Lopuksi Dessie sai vielä ravailla pitkin ohjin ja se vaikutti kyllä varsin tyytyväiseltä, kuten kyllä Noorakin.

Tänään sain Nooran räpsimään kuvia ja henkiseksi tueksi kankikokeiluun. Ratsastin Dessien ensin läpi ihan normaalilla suitsituksella, se oli aluksi oikein superhyvä, vähän kyllä hidas pohkeelle, niin otin kannukset apuun. Tehtiin ravi-pysähdys-ravi-siirtymisiä ja keskityttiin ihan vain suoruuteen ja siihen, että Dessie reagoi tarpeeksi nopeasti, mutta ei kuitenkaan kuumu. Kuten yleensäkin, rupeaa Dessie jossakin vaiheessa vähän testailemaan, että onko ihan pakko, luultavasti siinä vaiheessa, kun sen keskittymiskyky löytää rajansa. Tänään se oli kyllä yllättävän tasainen, vaikka vähän kyllä kiukuttelikin, kun ei saanut kuumua laukannostoissa. Laukka ei ollut tänään ihan niin hyvää, kuin muina päivinä tällä viikolla, mutta parani kyllä loppua kohden, kun maltoin vain tehdä tarpeeksi monta nostoa.





Lopuksi vaihdoin sitten kanget päähän, tai no Noora vaihtoi, eikä minun tarvinnut tulla edes alas selästä. Olin suunnitellut, että tänään kokeilen ottaa kangen hetkeksi tuntumalle ja vähän taas tutkailla Dessien reaktioita. Se oli alussa vähän ihmeissään, mutta tajusi homman jujun kyllä taas nopeasti. Ratsastin ensin ihan vain kevyessä ravissa brindongilla ja se meni kyllä oikein kivasti. Kankiohja sai roikkua mukana.




Vähitellen rupesin ottamaan kankiohjaa käteen kuulostellen, että mitäs Dessie siitä on mieltä. No, eipäs se oikeastaan ollut mitään mieltä, joten jatkettiin matkaa.

Päätin kokeilla harjoitusravissa, jossa Dessie oli aluksi vähän sitä mieltä, että "hei eiks me muka jo ravattu loppuravit, en mä enää töitä tee", mutta innostui sitten vielä uudestaan tekemään töitä. Olin itse alussa vähän sekaisin kaksien ohjien kanssa, kun siitä on puoli ikuisuutta, kun olen viimeksi kahdella ohjalla ratsastanut. Yllättävän nopeasti se sitten jo muistuikin mieleen ja fiilis oli superhyvä.




Dessie teki hommia kyllä ihan tosissaan. Sille kankisuitsitus tuntuu jotenkin olevan varsin luonnollinen juttu, se ei sitä tosiaan paljoa ihmetellyt. Se oli kuuliainen, reaktiivinen ja liikkui letkeästi ja ainakin selkään oli sellainen fiilis, että se oli varsin tyytyväinen. 

Annoin sen lopuksi vielä ravailla omaa tahtiaan ja se jaksoi tarpoa oikein kunnolla, vaikka oltiinkin liikuttu jo jokunen tovi. Loppussa jäi selvästi hyvä fiilis! Näin aluksi riitti tuo 10 minuutin kokeilu, mutta tästä on kyllä varmasti hyvä jatkaa!


Huulipunat :)

Mitäs olette mieltä, näettekö tekin vain sen hullun, tasottoman luuskan, johon käytetty aika on ajanhukkaa ja josta ei koskaan saa kunnon ratsua? Teurastavaraa?

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Te sovitte yhteen eikä kannata miettiä niitä hölmöjä, jotka eivät asiaa näe samoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tosiaan kannata, pitää vaan tehdä hommia välittämättä muista :)

      Poista
  2. Apua onko joku tosiaan sanonut noin..

    Hienolta näyttää ja koko ajan paranee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän Dessiestä ole mihinkään, kun se on niin hullu... Jeps..

      Kiitti :) Minä alan kyllä olemaan sitä mieltä, että Dessiestä saa vielä paljon irti, hitaasti, mutta varmasti! :)

      Poista
  3. Vautsi näyttää tosi hienolta (: toinen on niin hieno

    VastaaPoista