maanantai 16. syyskuuta 2013

Syksy

Eilisen kunnon treenin jälkeen päätin tehdä tänään vähän palauttelevaa venyttelytreeniä. Ratsastin pelkällä riimulla ilman satulaa ja aluksi annoin Dessien vaan juoksennella omaa tahtiaan. Laukassa se oli kiva ja pitkin ohjin laukkailu on kyllä tuottanut tulosta, kun tänään saatiin aikaiseksi molempiin suuntiin puhtaat laukanvaihdot pitkin ohjin. Humpsuteltiin menemään, mutta joutui Dessie vähän töihinkin. Taivuttelin sitä ja tehtiin väistöjä ja kaikenlaisia kiemuroita ja pieniä voltteja. Se oli oikein kiltisti, vaikka vähän ihmettelikin painetta nenän päällä. Kiltisti se kuitenkin reagoi ihan pelkän riimunkin kanssa, en voi kyllä todellakaan valittaa. Käveltiin vielä oikein pitkät, rauhalliset loppukäynnit.

Sääennuste seuraaville päiville näyttää kyllä todella masentavalta, ensi yöksi on luvattu jopa alle 10 astetta, joten Dessie sai tänään loimen päällensä. Mietiskelin ja pohdin kyllä pitkään, että laitanko sille jo nyt loimen, mutta päädyin kuitenkin siihen, että loimitetaan nyt sitten, kun kerta vettäkin pitäisi sataa koko yö. Minulla on huomenna vapaapäivä, joten voin aamupäivällä käydä nappaamassa loimen pois, jos ilma päättäisi lämmetä. Dessien selkä on kuitenkin aika kylmänherkkä ja onhan se kuitenkin avonaisessa karsinassa. 
Talveksi täytyy kyllä sitten hankkia joku paksumpi loimi, kuin viimetalvinen, sillä jos kerta aloitan jo tässä vaiheessa loimittamisen, niin Dessielle tuskin kasvaa ihan kuitenkaan samanlaista karseaa nallekarvaa, kuin viime talvena. Dessietä ei ole vielä koskaan klipattu, joten en uskalla laskea sen varaan, että saisin sen klipattua. Voisin kyllä kuvitella, että se olisi mahdollista, kunhan itse sen klippaisin.

Viikonloppuna saatamme päästä Sabsin valmennukseen. Ajallisesti menee kyllä taas kerran todella hankalaksi, kuten aina silloin, kun Sabsi pääsee käymään.. Joudun olemaan töissä ja kuvauskeikoilla viikonloppuna, joten katsotaan nyt, että päästäisiinkö tällä kertaa valmentajan valvovan silmän alle. Vinkkejä tarvitisisin kyllä ja kaipaisin myös vähän dessieystävällisempää lähestymistapaa valmentajalta. Sabsi ainakin ymmärtää, miksi Dessie on minulla, eikä ole niin suorituskeskeinen, kuin joku tietty meidän tallilla asuva valmentajahenkilö.. Harmittaa todella, kun Sabsi pääsee vain niin harvoin käymään ja silloinkin juuri viikonloppuisin, kun minulla on aina niin paljon muutakin ohjelmaa. Alkuviikolla olisi kätevää, kun vietän yleensä vapaapäiviä ja olisi aikaa mennä toisenkin ihmisen aikataulun mukaan. No, täytyy toivoa, että saan sovittua viikonlopuksi edes puolen tunnin valmennuksen, jotta saisin tiettyihin asioihin toisen näkökulman.

Cocokin pääsi eilen ratsastamaan ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti