lauantai 9. maaliskuuta 2013

9.3.

Minun tyhmä jalkani on edelleen kipeä, joten olen nyt ollut yli viikon ratsastamatta kunnolla.. Olen juoksuttanut Dessien nyt joka päivä, paitsi eilen vaan käveltiin, kun nilkka oli työpäivän kävelyiden jälkeen aika hellänä, niin en viitsinyt sitä enempää rasittaa.
Tänään kokeilin nopeasti Boyn kanssa, josko olisin voinut jo ravata, mutta nilkka ilmoitti olemassaolostaan heti, joten se kokeilu jäi aika lyhyeksi..

Remingtonia irtojuoksutin toissapäivänä ja lopuksi vielä liinassa ja se oli todella energinen ja tyytyväinen. Se hikoili juostessaan jonkin verran, mutta ei mitenkään erityisen paljon. Vein sen takaisin karsinaan vähän hikisenä ja reilun tunnin päästä se seisoi karsinassa aivan läpimärkänä hiestä. Varsinkin kaula ja ryntäät olivat aivan litimärät.. Pelästyin oikein kunnolla. Käveltiin maneesissa kunnes se kuivui kokonaan, se oli onneksi ihan normaali muuten. Jätin sen loppujenlopuksi ilman loimea, sillä illalla kahdeksalta oli vielä 12 astetta lämmintä. Aamullakin, kun hevoset vietiin tarhaan, oli ollut aurinkoista ja yli 10 astetta, joten Remi pystyi ihan hyvin olemaan ilman loimea, onhan sillä kuitenkin aikamoinen talvikarva edelleen. Päivällä ilma vain lämpeni ja lämpeni, joten käväsin ennen töitä vielä ottamassa Dessieltäkin loimen pois. Kun lähdin tallilta, näytti lämpömittari 18,5 astetta.. Ihan kiva, pakko myöntää.

Sain eilen Dessielle tilaamani munkinpippuripurkin. Munkinpippurin kuuluisi vähän tasata hormonitoimintaa ja auttaa kiimojen kanssa. Dessiellä kun on aikalailla koko ajan kiima tai ainakin tietyt hevoset aiheuttavat heti oireita, joten ajattelin kokeilla, josko tuo auttaisi.
Eipä ole kallista jos ei toimisikaan, 600g purkki maksoi 9 euroa.
Dessie suhtautui pippuriin vähän skeptisesti ja nirsoili ruokaansa, mutta voisin kuvitella, että se tottuu siihen kyllä. Tai sitten pitää vain sekoittaa se vähän paremmin tai isompaan ruokamäärään, kuin mihin sen tänään sekoitin.

Tänään taas juoksutin Dessien ja se yritti kusetella, kun oli aika ylienerginen eilisen kävelypäivän jälkeen. Muutaman kerran suutuin sille kunnolla ja sitten rupesi taas sujumaan. Alkaa kyllä kyllästyttämään tuo ainainen juoksuttaminen, mutta pakko Dessie on saada liikkumaan.

Sain vihdoin tällä viikolla tilaamani lampaankarvareunalliset bootsit. Ne tuntuvat kivan laadukkailta ja pääsivätkin heti käyttöön. Tänään tylsyyksissäni kokeilin myöskin uusia Equilinen pinteleitä ja kyllä se vaan on pakko myöntää, että valkoiset pintelit näyttävät hyvältä. Harmi vaan, ettei valkoinen ole kovinkaan kätevä väri jokapäiväiseen käyttöön..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti