tiistai 26. maaliskuuta 2013

Freispringchampionat + Dressur-Nachwuchsbewerb

Perjantaina juoksutin Dessien niin näin helpommin sen liikkeet kenkäjalkaisena ja pakko kyllä myöntää, että se liikkui paremmin, joten taisi tosiaan olla ihan viimeinen hetki kengittää. Tietysti harmittaa, että Dessie ylipäätänsä piti kengittää, kun olen ollut todella tyytyväinen Remingtonin kengättömyyteen. Niin sen vaan näkee, että kaviot ovat yksilölliset, toisella on hyvät kaviot, kun toisen kaviot taas ovat pehmeämmät.
Jokatapauksessa Dessie on nyt liikkunut kivasti, lauantaina ratsastin ja sain laukatkin nostettua kivasti. Vasen laukka oli tosi hyvä, oikeassa nostossa tein taas aluksi omia hölmöilyjäni (eteenpäin nojaaminen ja vetäminen ohjista...) ja sainkin pienet pukit aikaiseksi, ennen kuin tajusin rentoutua. Rento nostohan sieltä tulikin, kun en vetänyt suusta.
Oikeaan suuntaan laukka on kyllä aikamoisen nopeatahtista ja jään helposti vetämään ohjista. Tuntuu siltä, että jos sekunniksikin myötäisin, lähtisi Dessie käsistä. Kun sitten uskallan myödätä, laukka muuttuu rauhallisemmaksi ja Dessie rentoutuu selästä. En ymmärrä miksi tuo oikea laukka saa minut niin jännittyneeksi. Ero on huomattava, heti, kun vain saan itseni rennoksi, mutta jotenkin joka ikinen kerta hölmöilen, vaikka todellakin tiedän, miten saisin sen toimimaan.
Sunnuntaina en yksinkertaisesti kerennyt liikuttamaan Dessietä, kun kotiuduin todella paljon myöhemmin, kuin mitä olin ajatellut. Kävin kyllä tallilla katsomassa, että kaikki on kunnossa ja syöttämässä Dessielle pippuripalleroita. Ne muuten tulee syödyksi jos laittaa vielä banaania päälle..

Pidin eilen Remingtonille ja Ursulalle tunnin ja hyppäsin sen jälkeen vielä itse selkään ja ratsastin Remin vielä kunnolla hikeen. Laitoin Remille goguen päälle, ettei se menisi Ursulan kanssa ihan täysin väärinpäin.. Huomaa, että Remin selkä ei oikein tykkää tuollaisesta köpöttelystä, joten nyt tulen luultavasti joka kerta tekemään samoin, kuin eilen ja ratsastan vielä itse Ursulan jälkeen.
Dessien juoksutin eilen, kun meni niin myöhäiseksi, etten enää viitsinyt ruveta satuloimaan.

Sunnuntaina olin koko päivän kuvaamassa Salzburgissa 3-4-vuotiaiden irtohypytystä, jonka yhteydessä oli myöskin kouluhevosten esittely. Dessien 4v varsa Golden Sunshine starttasi ensin kouluhevosten esittelyssä, joka meni aika mönkään. Sunshinen omistajan trailerista poksahti rengas ja he saapuivat 5 minuuttia ennen starttia, joten maneesiin tuotiin hektinen nuori tamma, jolla ei ollut mitään havaintoa, että mitä sen pitäisi tehdä. Kaikki askellajit olivat jännittyneitä, ravista sai sentään 7,4, mutta muuten oli kyllä niin hirveä kaaos, että lopputulos oli 6,78. Aikamoinen pettymys, mutta ei millään lailla ihme, sillä ensin tamma oli joutunut seisomaan trailerissa pari tuntia ja sieltä suoraan hirveällä kiireellä esittelyyn.

Spontaanisti Sunshinen omistaja päätti sitten ilmoittaa tammansa vielä irtohypytykseen, kun oli kerta tultu niin kauas ja kouluosa meni niin mönkään. Onneksi ilmoittautuminen oli vielä mahdollista.
Irtohypytys oli alussa kyllä myöskin melkoinen kaaos, kun tamma ei taaskaan tajunnut, mitä siltä oikein haluttiin. Kotona oli kuulemma harjoiteltu kavalettien korkuisia, joten en kyllä ihan ymmärrä, että miksi korkeampia piti ruveta kokeilemaan heti tuomariston edessä..
Ensimmäisen kerran, kun Sunshine oli kujassa, päätti se juosta aidan läpi. Tokalla kerralla tultiin ihmetellen yli, mutta todella jännittyneenä.
Kolmannella kerralla jo vähän rennompana, mutta edelleen aika järkyttävällä tyylillä. Viimeistä estettä korotettiin joka kerta, kunnes se oli pieni okseri. Okserin tamma hyppäsikin kivasti. Huomasi kyllä, että jos irtohypytystä olisi treenattu, olisi lopputulos varmasti ollut parempi. Nyt se jäi kuitenkin vain 6,9, mutta eipä ollut starttaajista huonoin.

Hienoja, potentiaalisia nuoria starttasi kyllä aika monia. Sunshine vaikutti ikäisiään nuoremmalta, muut nelivuotiaat olivat kyllä jo todella valmiin oloisia. Kolmevuotiaissakin oli vanhemman oloisia ja näköisiä, kuin vielä aika paljon takakorkea Sunshine. Parin hevosen kohdalla kyllä mietiskelin, että on kyllä valtavan potentiaalinen hevonen kyseessä.
Räpsin kuvia ihan liian paljon, mutta oli kyllä kiva kuvata pitkästä aikaa muuallakin, kuin kotona.

Croccet 
i.Crawford ei.Chico's Boy 
Chelsea 
i. Quite Easy ei. Calando 


Cäsar 
i. Certus ei. Etzel xx 

Lili Fee 
i. Quite Easy ei. Lux 
Belissima 
i. Belissimo ei. French Kiss 

Qu.d.Vermont 
i. Q-Verdi ei. Cyrano de Bergerac 
Qu.d.Vermont 
i. Q-Verdi ei. Cyrano de Bergerac 
Shakira 
i. Sarkozy ei. Aloube 

Cäsar 
i. Certus ei. Etzel xx


Cäsar 
i. Certus ei. Etzel xx
Daleia-Sisca AS i.Sancisco ei.Latus II 
Chelsea 
i. Quite Easy ei. Calando 

Daleia-Sisca AS i.Sancisco ei.Latus II 
Daleia-Sisca AS i.Sancisco ei.Latus II 
Dana Sansisca AS i. Sansisco ei. Wachtelkönig
Dana Sansisca AS i. Sansisco ei. Wachtelkönig


Domenique i. Florestano ei. Williams
Domenique i. Florestano ei. Williams

Golden Sunshine i. Puschkin ei. Dream of Glory


Golden Sunshine i. Puschkin ei. Dream of Glory
Golden Sunshine i. Puschkin ei. Dream of Glory



Golden Sunshine i. Puschkin ei. Dream of Glory

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti