keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Keskiviikkotreeniä

Meillä oli eilen Dessien kanssa Oliverin valmennus. Tällä kertaa oli tarkoitus saada pohje kunnolla läpi. Heti alusta saakka tuntui kyllä paljon paremmalta, kuin viime viikolla, sillä Dessie ei vihdoin kiimaillut ollenkaan. Jatkettiin samoja harjoituksia, kuin viime viikolla. Pitkät sivut eteen, ennen nurkkia taas kiinni ja laukannostot pääty-ympyrällä ennen nurkkaa. Oikeat laukannostot olivat taas varsin mielenkiintoiset, joka kerta nousi pukin kautta, kun en taaskaan saanut itseäni rauhalliseksi. Vasen laukka oli täysin ongelmaton ja hyvä, mutta oikea hankala. Nyt se laukka kyllä nousi, mutta yhden ainoan kerran ilman pukkia.
Oliver oli jo ottamassa minulta jalustimet irti, etten vaan yksinkertaisesti pysty siirtämään painoa eteen, mutta vastustelin kyllä aikalailla, sillä en todellakaan ole kiinnostunut nyt lentämään, kun tuo nilkkakin on edelleen kipeä. Sain sitten pitää jalustimet, mutta laukannostorääkki jatkui.
Dessien ristiselkä on selvästi jumissa. Ratsastuksen jälkeen Oliver painoi ristiselän vierestä hiukan ja heti Dessie reagoi. Eli ei ole yhtään ihme, että oikean laukan nouseminen on vähän hankalaa. Tuo lihaslukko pitää kyllä saada auki. Ratsastuksen jälkeen pääsi Dessie solariumiin ja hieroin selkää, siinä vaiheessa ei arkonut ollenkaan, aika kumma juttu.
Dessie on kyllä sen verran vahvatahtoinen, että se todellakin näyttää, milloin sitä ei oikein enää kiinnostaisi tehdä töitä. Toisaalta ymmärrän kyllä, ettei sitä kiinnosta nostaa oikeaa laukkaa, kun ratsastaja on ihan törvelö, eikä tiedä, mitä siellä selässä oikein touhuaa.
Päätin sitten eilen, että tänään Oliver saa ratsastaa Dessien ihan kokonaan. Jotenkin tuntui siltä, että minun on pakko päästä näkemään, miten Oliver ratkaisee tiettyjä ongelmia. 
Dessie tiesi jo heti Oliverin nähdessään, että nyt tulee joutumaan töihin. Alussa pukitteli ja vastusteli aikalailla, mutta vähitellen se rupesi rentoutumaan. Oliver meni aika kauan ihan vain käynnissä ja siirtyi raviin vasta sitten, kun pohje meni kunnolla läpi, eikä Dessie enää vastustellut. Oliver pyysi Dessiä aluksi menemään aika syvässä muodossa, jotta selkälihakset venyisivät. Vähitellen Dessie alkoi myötäämään selästään ja koko ajan tuli paremmaksi ja vastusteli vähemmän.
Laukassa Dessie oli hienosti, rupesi hakemaan mukavampaa muotoa ja käyttämään selkäänsä kunnolla. Oikeaan suuntaan laukannostossa teki ihan minimaalisen pukin, mutta teki vaihdot nätisti ja oli muutenkin kiltisti, vaikka vauhtia riitti kyllä.
Lopuksi Dessie oli ihan puhki ja vaikutti jopa ihan tyytyväiseltä. Oli kyllä hyvä päätös pistää Oliver ratsastamaan Dessie kunnolla läpi. Ensi viikolla kokeillaan varmaan samaa uudestaan, sillä opin itse paljon, kun pääsen katsomaan, miten muut ratsastavat. Dessie kyllä vaatii välillä kurinpalautusta, mutta yleisesti se oli tänään kyllä ahkera.

Ratsastuksen jälkeen Dessie pääsi taas solariumiin kuivattelemaan ja hierottavaksi. Hierottaessa Dessie ei reagoi selkäänsä, mutta selvästi tuntuu nauttivan hieronnasta, joten jumeja siellä kyllä varmasti on.
Huomenna ajattelin ratsastaa ihan rennosti vain tai juoksuttaa kunnolla eteen alas venyttäen.

Taas olen varmempi, että kyllä tuosta hevosesta vielä hyvä saadaan. Kun se menee hyvin, niin se menee kyllä oikeasti kivasti. Kuhan saadaan jumitukset pois selästä ja mielestä, niin uskon, että siitä saa vielä jotakin irti. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti