keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Söpöysvaroitus ja estekuvia

Aluksi söpöysvaroitus ;)

Meidän uusi tallimaskotti Coco, oikein miehinen mies esittäytyy!






Aika ihana, eikö vain?

Remillä on nyt käynyt parin viikon ajan vuokraaja. U on jeesannut Remin kanssa ennenkin, antanut ruokia sun muuta, muttei ole ennen ratsastanut. U:lla on ennen ollut vuokrahevonen, jota kylläkin ratsastettiin western-tyyliin, joten aika paljon on nyt opettelemista Remin kanssa.
En olekaan koskaan kirjoittanut mitään meidän westernsatulasta, joka Remillä on ollut itseasiassa jo kesästä saakka. Maastoiluun ihan kiva kapistus, mutta muuten en kyllä sitä osaa käyttää.
U:n mielestä Remin normisatula on liian kova, joten annoin hänelle luvan mennä lännensatulalla ja sen päällä vielä lampaankarvapehmuste jos kerran haluaa.
Toivoin hänen menevän kuolaimettomalla, sillä hänen kätensä on aika epätasainen, joten Remi on vähän vastustellut kuolainta. Remi kun toimii todella kivasti ilman kuolaintakin, niin on jopa parempi, että aloittelija menee sitten ilman.
Pidin U:lle tänään tuntia ensin maneesissa ja mentiin vielä kentälle, sillä U ei ole ennen mennyt kentällä ja ajateltiin olevan parempi jos minä olen mukana ekalla kerralla.
Remi meni kivasti, kun tosiaan ainut vaatimus oli, että se menee eteenpäin ravissa ja käynnissä ja pysähtyy ja peruuttaa. Kerran raviin siirtymisessä U käytti pohjetta vähän liikaa ja Remipä päätti nostaa laukan. U vetäisi ohjasta vähän liikaa ja niinpä Remi vetäisi minimaalisen pukin ja U kellahti maahan. No, mitään ei käynyt ja U hyppäsi takaisin selkään.
Ihan kivaa vaihtelua kyllä pitää jollekin Remillä tuntia.

U ja Remi


Remiltä otettiin pissanäyte muutama päivä sitten ja siitä selvisi, että sen pH-arvo on liian korkea. Sitä hoidetaan nyt sitten lääkekuurilla ja C-vitamiinilla matalammaksi.
Kuukauden päästä Remi menee meidän lähiklinikalle tsekattavaksi. Se ultrataan ja sen rakko ja jäljelle jäänyt munuainen tutkitaan endoskooppisesti. Suoraan rakosta otetaan steriili virtsanäyte, josta sitten näkyy, että onko rakossa ylimääräisiä bakteereita. Remin virtsasta löytyi jotakin kristalleita, oma lääketieteellinen ymmärrykseni on vähän rajoillaan, mutta ne kristallit aiheuttavat Remille mahdollisesti kipuja virtsatessa. Jotenkin ne kristallit ovat tekemisissä liian korkean pH-arvon kanssa, joten kuhan se saadaan hoidettua, niin tuonkin asian kuuluisi parantua.
Rakko tulee jatkossakin olemaan Remin heikko kohta. Nyt esim kun on karvanvaihtoaika ja ilmat lämpenivät niin nopeasti, niin sen huomaa heti Remin pissailussa.
Muuten Remillä menee kyllä oikein hyvin, se on energinen ja liikkuu mielellään.

Dessien juoksutin tänään ja se tuntui vähän väsähtäneeltä. Selvästi lämmin ilma tuntuu sillekin aika rankalta, mutta en kyllä yhtään ihmettele, kun tänään oli jo 17 astetta.
Kuvasin koko iltapäivän estevalmennuksia (ja leikin Cocon kanssa...) ja sen ajan Dessie sai olla ulkona ilman loimea. Tuntui olevan aika tyytyväinen, kun pääsi eroon loimesta. Nyt on kyllä öisin ja aamuisin vielä niin kylmä, ettei Dessie ihan vielä pääse kokonaan eroon talvivaatetuksesta.

Tähän loppuun vielä estekuvia. Kyllä sitä on aika onnekas, kun pääse tälläisten hevosten treeneja ja edistymisiä seurailemaan.


Ennen kansainvälisellä gp-tasolla kilpaillut holstein-ori Cocktail, uudelleen ratsutuksessa traumojen jälkeen. Cocktail tuli toisen hevosen kylkiäisenä, suu täynnä arpikudosta ja kyljet täynnä hirveitä arpia. Kuukausi sitten tullessaan hyppi hallitsemattomasti pystyyn jo heti esteen nähdessään. 
Nyt hyppää nätisti ja rauhallisesti ja rupeaa näkemään, että miksi tämä hevonen on menestynyt kansainvälisesti.
Radat pidetään vielä pieninä, mutta yksittäin on ylittänyt jo reilun metrin. Aikamoista edistystä.
Aivan kamalaa, että millaiseen kuntoon noin hieno hevonen oli väärissä käsissä päässyt, ihmiset osaavat kyllä olla aivan kamalia. 

Pialotta


Pialotta on tallinomistajien tänään tullut uusi hevonen. Raaka 9-vuotiaaksi, mutta ponnua löytyy kyllä ihan käsittämättömästi. Tästä tulee tallinomistajien 17v tytön seuraava tykki.

Car II


Car on meidän valmentajan Oliverin oma S-tason tykki. Aivan ihana hevonen, kiltein ori, jonka kanssa olen koskaan ollut tekemisissä.

Cashman

Cashman on Oliverin yksi nuorista ratsutettavista, kuten kuvista näkyy, aikamoisesti löytyy ponnua.. Vajaat kaksi kuukautta sitten oli vielä täysin ratsastettamattomissa, hyppi pystyyn ja pukitti niin pitkään, että sai ratsastajansa alas selästä. 
Edistystä on siis tapahtunut valtavasti, vaikka työtä on vielä hirveästi tehtävänä. Starttaa viikonloppuna ensimmäiset kisansa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti