keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Dessien uusi koti

Dessie asuu siis samalla tallilla, kuin Remington, mutta eri tallirakennuksessa. Remi asuu vanhassa tallissa ihan normaalissa karsinassa, kun taas Dessie uudessa tallissa paddock-karsinassa. Paddock-karsinasta pääsee siis omaan pieneen tarhaan liikkumaan ihan vapaasti. Ovet laitetaan yöksi tai liian kylmällä ilmalla kiinni.
Dessie seisoskelee oikeastaan koko päivän ulkona, eilenkin hirveässä räntäsateessa se seisoskeli ulkona katselemassa maisemia. Sen selän päälle oli kerääntynyt jo muutama sentti räntää ja Dessie se vaan oli ihan tyytyväinen. Kesällä paddockit aukaistaan ja hevosilla on isot ruohotarhat/laitumet, joihin ne pääsevät vapaasti, mutta pääsevät talliin karkuun ötököitä ja kuumuutta jos haluavat.
Remingtonhan on aina tarhaillut laumassa, mutta Dessietä en halua laumaan. Se omaa vähän vajavaiset sosiaaliset taidot, joten sen kanssa pitää olla vähän varovaisempi. Yhden kaverin kanssa Dessietä on kyllä tarhattu, mutta kenen tahansa kanssa Dessie ei kyllä tarhassa halua olla. Dominoivan hevosen kanssa se rupeaa riehumaan. Kesällä haluaisin kyllä, että se pääsisi laitumelle kaverin kanssa, mutta pitää vaan löytää se oikea kaveri.
Yritin tänään irtojuoksuttaa Dessien, mutta siitä ei kyllä tullut yhtään mitään. Se tulee koko ajan luokseni, saattaa juosta pienen kierroksen ja tulee sitten ihan täysiä minua kohti. En tiedä juoksisiko se ylitseni jos en estäisi sitä.. Eli kunnioitusharjoituksia täytyy kyllä tehdä ehdottomasti.. Ei ole nimittäin mitenkään erityisen mukavaa, kun tuon kokoinen hevonen vain juoksee pää ylhäällä kohti. En ole kyllä koskaan ollut tekemisissä hevosen kanssa, joka ei nauttisi vapaasta juoksutilasta.. Pitää siis treenata irtojuoksutustakin, vaikka olisin kuvitellut, että se on helppo ja mukava tapa (meille molemmille) saada rentoa liikuntaa..
Remington voi edelleen tasaisen hyvin, olen nyt kävelyttänyt sen aamupäivisin ja illalla vielä uudestaan.  Maanantaina Remi oli vähän ihmeellinen, meidän tallinomistajien kilpatamma nimittäin jouduttiin lopettamaan sunnuntaina illalla maneesiin. Sen vuohisnivel murtui kolmesta kohtaa noin vain kesken laukka-askeleen.. Enpä ole tiennyt, että tuollaista voi tapahtua ihan noin helposti.. Hevonen täytyi ampua, sillä piikit eivät kuulemma auttaneet yhtään mitään.. Ihan kamalaa ja muut hevoset ovat nyt veren hajun takia olleet maneesissa vähän omituisia.

Alla muutama kuva Dessien paddockista.


Tämänpäivän lämpötilat ovatkin sitten olleet varsin keväisiä.. Tallille ajaessa lämpömittari näytti 13 plussa-astetta ja äsken vielä 11 astetta.. Voi, kun ilmat jäisivät tälläisiksi, mutta eiköhän helmikuu vielä yllätä meidät kylmyydellään..


2 kommenttia:

  1. Ihana koti Dessiellä. :) Kumpa Suomessakin olisi useampi tuollainen talli!

    VastaaPoista
  2. oon kyllä ihan supertyytyväinen, että sain Dessielle paddock-paikan :) en oikein voisi enää edes kuvitella vieväni heppoja muulle tallille..

    VastaaPoista