perjantai 18. tammikuuta 2013

Lumikaaos

Alkaa olla jo aikamoinen ikävä Remingtonia! Mutta se voi edelleen hyvin ja haava on parantunut mieletöntä vauhtia! Metallitikit otetaan luultavasti lauantaina pois ja sunnuntaina olisi tarkoitus hakea poni kotiin. Ilma vaan on ollut aivan järjetön, lunta on satanut jo yli 24h putkeen ja edelleen sitä sataa.. Tuommoiseen lumikaaokseen emme varmasti toipilashevosta lähde montaa tuntia kuljettelemaan, joten nyt pitää vain toivoa, että tuo järjetön lumen tuleminen loppuisi.
Tänään nimittäin onnistuin ajamaan aikamoisella tavalla penkkaan.. Kuten olen aikaisemmin kertonut, tallimme on tosiaan mäen päällä ja tie, joka tallille vie on 17% nousu. Ajoin tänään myöhään illalla kotia kohti ja vaikka ajoinkin varovasti niin auto lähti luisumaan järjetöntä vauhtia mäkeä alas, ensin suorassa ja sitten sivuttaisluisussa.. Ohjasin auton penkkaan, jotta sain sen pysähtymään, vauhti nimittäin nousi ihan järjettömäksi. Ihan hirveä fiilis, onneksi ei tullut ketään vastaan, kun siinä olisi kyllä tullut aikamoista jälkeä tuommoisessa vauhdissa. Autolle ei käynyt kuinkaan, sillä penkassa oli lunta niin paljon ja lumen alla iso kasa kuivia lehtiä.
Olen oikeasti hyvä kuski, kun olen työksenikin autoa ajanut, joten pelästytti kyllä aikamoisesti, kun auto yhtäkkiä lähti ihan kokonaan hallinnasta.. Kitkarenkailla taiteilu tuollaisessa mäessä menee kyllä todella jännittäväksi.. Itävallassa kun ei saa käyttää nastarenkaita ollenkaan. Kuvittelin selviäväni tämän talven suht kuluneilla talvirenkaillani (eivät ole vielä onneksi sakkorenkaat), mutta nyt taidan kyllä sittenkin lähteä rengasostoksille..
Meidän vetoautossa eikä tietystikään trailerissa ole nastoja alla, joten toivon kyllä, että tiet olisivat lumettomat sunnuntaihin mennessä.. Mutta pakkohan se Remi on kotiin saada...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti