tiistai 15. tammikuuta 2013

Haastetta

Repäisin jonkin aikaa sitten tämän haasteen jostakin blogista, en edes muista mistä.. Teki mieli vastailla, napatkoon kuka haluaa nämä kysymykset!

Säännöt
-Kerro 11 faktaa itsestäsi
-Vastaa haastajan 11 kysymykseen
-Keksi 11 uutta kysymystä
-Haasta 11 blogia

11 Faktaa MINUSTA

1. Olen huono nukkumaan, kirjoittelen postauksia siksi pääosin öisin.. Yleensä on ihan turha edes yrittää nukahtaa, jos ei tuntien sängyssä pyöriminen kiinnosta, joten datailtua tulee aika pitkälle yöhön aika usein..
2. Minulla on ainainen koirakuume, mutta en ole vielä saanut koiraa hankittua, koska en tiedä voinko sille tarjota vielä muutamankin vuoden päästä mukavat elinolot. Lempirotuni ovat rottweiler, staffi/pitti/amstaffi ja setterit. Pahimpina koirakuumepäivinä vien läheisen löytöeläintalon koiria aamulenkille.

Minä ja kaverin setterinpentu v. 2009

3. Olen aina ollut kaksikielinen, kävin Helsingin saksalaisen koulun ja olen osaksi saksalainen. Osaan yhteensä viittä kieltä.

Onnellisia saksalaisen koulun abeja vm 09
4. Rakastan korkokenkiä. Se fakta, että käyn nykyään enää todella harvoin bilettämässä, tekee tuon korkokenkämäärän ihan naurettavan turhaksi.. ja tästä päästäänkin seuraavaan..
5. Juon todella harvoin alkoholia. Mielestäni on täysin turhaa käyttää rahaa alkoholiin. Seuraavan päivän olot ovat minulla jo pienenkin määrän jälkeen ihan kammottavat..
Viime biletyskerralta.. joulukuun alku?
6. Kärsin vaikeasta migreenistä, 10 vuotta tuli tapeltua pään kanssa ja nyt vasta löytyi edes jollakin lailla toimiva estolääkitys.
7. Olen aina matkustanut paljon, nyt viime vuosina on jäänyt kaukomatkailu valitettavasti pois. Lempireissut tähän mennessä ovat olleet Indonesiaan ja Dominikaaniseen tasavaltaan. Viime vuonna kävin yhteensä kuudessa maassa plus tietysti Suomireissut pääsiäisenä, kesällä ja joululomalla.


Indonesia
Dominikaaninen tasavalta
8. Tarkoitukseni on käydä joka vuosi yhdessä kokonaan uudessa maassa, viime vuonna täysin uudet maat olivat Kroatia ja Venäjä. Kroatia on kyllä aivan järjettömän kaunis maa.. Alkukesälle olisi taas suunniteltu reissua sinne..


Kroatia
9. Reissut on kivoja, mutta koti on paras. Suomessa on kiva käydä, mutta Itävallassa on koti. 


Axamer Lizum, Tirol
10. Olen kasvissyöjä, 2 vuotta söin täysin vegaanisesti, nykyään Suomessa käydessäni syön juustoa, mutta kotona noudatan edelleen vegaanista ruokavaliota.
11. Teen muutaman tunnin viikossa töitä jääkiekkotarvikekaupassa. Työtä tarjottiin minulle ihan puskista, enkä osannut sanoa ei. En tiennyt aluksi yhtään mitään lätkäjutuista, mutta pomoni uskoi, että suomalaisena lätkä on minulla geeneissä.. No, ei tainnut ihan mönkään mennä pomon arvio, nyt olen aikamoinen lätkätietäjä :D


Työkaveri Crosby


Kysymykset

Miksi olet valinnut juuri tämän lajin?

Jotenkin vain tuntui siltä, että tämä on juuri se, mitä haluan tehdä. 

Mikä on ollut pahin kokemuksesi hevosten kanssa?
Lennyn kuolema ja Remin sairastuminen. Mikään tippuminen tai muu tapaturma hevosten kanssa ei ole sattunut yhtä paljon.

Mikä sinulle on tärkeää tässä lajissa?

Oman ja hevosen kehittymisen näkeminen. Eläimen kanssa yhteistyön tekeminen. Koko laji on niin tärkeä, että on vaikea eritellä syitä, mikä sen tekee niin tärkeäksi.

Oletko koskaan miettinyt lopettavasi ratsastusta?
En koskaan. Pisin taukoni oli 3 kuukautta ja sen jälkeen tiesin satavarmasti, ettei uutta noin pitkää taukoa ole ihan lähiaikoina tulossa.

Voisitko kuvitella itsesi alan ammattilaisena?
En. Ehkä ratsuttajana, mutta tuskastuisin asiakkaisiin, jotka eivät itse tekisi mitään hevostensa eteen. Ja näitä ihmisiä on enemmän, kuin tarpeeksi.. 

Mikä asia sinusta tuntuu vaikeimmalta hevosten kanssa?
Raha. Olisi sitä voinut valita vähän halvemman harrastuksen.. Hevosten ainaiset sairaudet ylittävät kyllä rahankin, sillä vaikka rahaa olisi loputtomasti, ei sekään takaa hevosen terveyttä.

Millaisista hevosista pidät eniten?

Hankalista. Taidan olla jotenkin mielipuolinen, mutta hankala hevonen on paras hevonen. Vaativan hevosen kanssa kehittyminen on ehkä parasta koko maailmassa. 
Ja... mustista. 

Ratsastatko tavoitteellisesti vai harrastaen?
Tavoitteellisesti harrastaen.

Mitä ratsastustarvikemerkkiä käytät/suosit eniten?

En ole mitenkään merkkiuskollinen, paitsi ulkoloimet pitää olla Bucasin. Hyviksi koettuja merkkejä ovat euro-star, KL, Equiline. Horze oli ennen ihan jees, mutta jokapäiväiseen käyttöön laatu ei vaan valitettavasti riitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti