tiistai 7. toukokuuta 2013

Juoksumattoilua




Kokeiltiin Dessien kanssa tänään jotakin vähän uutta ja pistin sen kävelemään juoksumatolle. Se käveli kiltisti ylös ja käveli suoraan läpi, en saanut sitä pideltyä, joten jouduttiin kokeilemaan toisen kerran. Tokalla kerralla se jäi nätisti seisomaan, ihmetteli kyllä kovasti, että mistä on oikein kysymys. Laitettiin matto päälle ja alussa Dessie ihmetteli kyllä oikein kunnolla, mutta tottui todella pian. Se käveli alussa vähän vinosti ja otti takajaloilla aika pientä askelta, mutta vähitellen se uskalsi kävellä normaalisti ja pian se rupesi oikein kunnolla harppomaan eteenpäin (tai no paikallaan..). Annoin sen kävellä kymmenisen minuuttia, ensi kerralla se saa kävellä sitten taas hiukan pidemmän ajan.
Juoksumatto on kyllä kätevä, sillä se saa hevosen kävelemään oikeasti hyvää käyntiä. Alussa se on tietysti jännittävä, mutta heti kun hevonen tajuaa, että mistä on kyse, rupeaa käynti sujumaan hienosti. Saatiinpahan vaihtelua arkirutiineihin.

Menin vielä myöhemmin ratsastamaan ja Dessie oli ihan superhyvä! Treenasin vähän kootumpaa ravia ja sain Dessien keskittymään hyvin. Oli kyllä hyvä fiilis, kun huomasin, kuinka se rupesi nostelemaan takasiaan ja joutui pistämään koko kroppansa oikein kunnolla töihin, yllättäen sen ravikin oli ihan erilailla istuttavissa. Laukka sujui tänään myöskin todella hyvin. Vaihtojakin treenailtiin, mutta Dessie kuumui aika paljon. Tein aika paljon nostoja käynnistä ja sain Dessien oikein kunnolla herkistettyä laukka-avuille. Dessie oli tänään kyllä tähän saakka ehdottomasti paras. Tänään ratsastus oli alusta loppuun kivaa eli Dessie oli kyllä todella tasainen. On se niin hieno heppa niin halutessaan!

Remillä oli tänään käyntipäivä. Ursulan kanssa treenailtiin sitten ihan vain käynnissä, tehtiin paljon pysähdyksiä ja peruutuksia ja yritettiin tehdä vähän takaosakäännöksiä, mutta se oli Ursulalle vielä vähän liian hankalaa. Teki kyllä Remille ja Ursulalle hyvää treenailla ihan vain käynnissä, Remi sai kävellä rauhassa ja Ursula kerkesi keskittymään istuntaansa paremmin. Remi oli todella kiltisti, siitä kyllä huomasi, että se oli varmaankin madotuksen takia vähän väsynyt. Ilmakin oli kyllä todella painostavan kuuma, joten sekin kyllä vaikuttaa paljon.

Dessien ratsastamisen jälkeen päätin napata muutaman kuvan sen varusteista. Uusi koulusatula on siis Kiefferin Lusitano Exclusive, johon olen kyllä enemmän, kuin tyytyväinen. Sovitettavana käväisi myöskin se rakastamani Prestigen D1, mutta se ei sopinut sitten yhtään. Pakko kyllä myöntää, että tuo on ehkä jopa parempi istua, kuin D1, vaikka en olisi koskaan uskonut sanovani niin, sillä D1 on kyllä niin mainio satula. Haussahan oli oikeastaan käytetty satula, mutta kaikista kokeilemistani satuloista tuo vain istui parhaiten, joten sehän se oli sitten pakko saada. Dessiellä on valitettavasti yhtä kallis maku, kuin minulla..
Käytin saksalaista satulansovittajaa, pakko kyllä sanoa, että saksalaisten ammattitaito hevosasioissa on kyllä ihan jotakin muuta, kuin mihin Suomessa on tottunut..
Sopiva koulusatulahuopa on kyllä tilattu, mutta sen saamiseen saakka käytän (oikeastaan Remingtonin) yleishuopaa. Jalustimet ovat (nekin oikeastaan Remille ostetut) Jin Stirrupit. Tällä hetkellä käytän satulakauppiaalta lainassa olevaa mielestäni liian kapeaa neoprenvyötä, etsinnässä olisi vähän leveämpi nahkainen tai neopreeninen vyö.
Jalassa käytän Vereduksen Piaffe Revo-koulusuojia ja Eskadronin lampaankarvabootseja. Etusuojia ja bootseja käytän aina, mutta takasissa en pidä ihan joka kerta suojia.
Päässä Dessiellä on meksikolaiset suitset kolmipalakuolaimella, tuteilla ja kumiohjilla. Meksikolaisella turpiksella Dessie on tasaisempi, kuin muilla.
Meidän uutta blingillistä rintaremmimartingaalia käytän myös usein, Dessie ei sitä periaatteessa tarvitsisi, mutta se antaa itselleni jotenkin varmuutta, joten sitä tulee kyllä käytettyä lähes joka päivä. Etsin aika kauan sopivaa martingaalia, Dessielle ovat cob-kokoiset liian pieniä, mutta fullit yleensä liian isoja. Tuo on full, mutta siihen sai nätisti tehtyä lisäreikiä, jotta sain sen sopivaksi.
Vähän siis koulu -ja estekamppeita sekaisin, mutta samapa tuo, noilla kamppeilla Dessie toimii parhaiten, joten niillä mennään.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti