lauantai 11. toukokuuta 2013

Ruuhkaratsastusta

Dessie oli tänään pätkittäin ihan sairaan siisti! Oltiin maneesissa vaan valitettavasti parin törpön kanssa, niin meillä ei oikein ollut tilaa tehdä ihan sitä mitä haluttiin, kun koko ajan piti vahtia, että mistä suunnasta joku töräyttää eteen. Ne pätkät, kun oli tilaa mennä, meni Dessie ihanasti. Hitsiläinen, kun se tuntui hyvältä.
Mentiin todella koottua, hidastempoista ravia ja sain sillä tavalla Dessien takaosan oikein kunnolla aktivoitumaan. Siitä oli helppo nostaa laukka ja nostot tuntuivat todella hyviltä. Välillä vasempaan suuntaan Dessie meinasi vähän kaatua sisäänpäin, kun se olisi halunnut juosta ja minä hidastelin. Parit aika hienot pukit se kyllä vetäisi, kun sitä ärsytti hidastelu. Se kuumui aikalailla, mutta sain kuumuuden aika hyvin käytettyä hyväkseni ja sain sen avulla niskan todella korkealle ja selän pyöreäksi. Eteenpäinpyrkimys siirtyi enemmän sinne takapäähän, eikä Dessie sitten enää juossut alta vaan liika energia nosti askelta ylöspäin. Hetkittäin touhu tuntui jotenkin ihan liian hyvältä, en edes meinannut aina uskoa, että miten hyvin meidän yhteistyö toimikaan.
Siinä vaiheessa, kun olisi tehnyt mieli tehdä muutakin, kuin keskittyä kokoamisasteeseen, maneesiin tunki vielä pari ratsukkoa lisää. Ulkona satoi koko päivän, joten kaikki olivat koko päivän odottaneet vähän parempaa ilmaa. Sade vain jatkui ja jatkui, joten kaikki olivat sitten samaan aikaan maneesissa.. Normaalisti lauantaisin saan olla iltaisin ihan yksikseni, mutta tänään oli kyllä ihan hirveä ruuhka. Tekee kyllä Dessielle ihan hyvää olla välillä täydessäkin maneesissa, jotta se tottuisi vähän muuhunkin, kuin yksin menemiseen, mutta varsinkin loppuajasta ratsastus oli enemmänkin varomista, kuin ratsastamista. Dessie oli kyllä yllättävän kiltti siihen nähden, mitä kaikkea ympärillä tapahtui. Siitäkin huomaa, että sen keskittymiskyky paranee koko ajan. Alkuaikoina en olisi voinut kuvitellakaan ratsastavani tuollaisessa sillisalaatissa..

Dessien jalat eivät olleet tänään melkein ollenkaan turvonneet, joten viileä ilma tekee sille tosiaan hyvää. Ja voitteko kuvitella, Dessiellä ei ollut tänään ainuttakaan uutta haavaa! Säären haavakin oli varsin hyvännäköinen. Kylmäsin taas ratsastuksen jälkeen jalat ja puhdistin haavat ja ruvet betaisodonalla.

Pidin taas tänään Remingtonille ja Ursulalle tunnin. Minulla meni kyllä vähän hermot, kun Remi aina vaan kusettaa Ursulaa. Hyppäsin itse hetkeksi selkään ja Remi yritti sitten minuakin kusettaa, niin se vei jotenkin maun koko touhusta. Jos Ursula haluaa ratsastaa niin se tarkoittaa sitä, että hänen täytyy pistää Remille rajat. Hermostuin ehkä vähän liikaa, mutta ärsyttää, kun en tajua, miten voi olla niin vaikeaa tehdä hevoselle selväksi, että sen täytyy odottaa ratsastajaa, eikä se saa tehdä sitä mitä se itse haluaa. Pitää varmaan vielä treenata enemmän käynnissä ja sitten siirtyä vasta raviin, kun käynti sujuu ongelmitta. Huomenna ajattelin pistää Remin taas kunnolla töihin.

Sain tänään haettua sen tilaamani satulahuovan Dessielle ja se on kyllä aika ihana. Nyt alkaa vähitellen olla kaikki kamppeet yhteensopivia, eikä Dessie tarvitse enää yhtään mitään, onneksi.

Uudet suitset käytössä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti