maanantai 20. toukokuuta 2013

Mutamaastoilua

Käytiin tänään Remingtonin kanssa tekemässä maastolenkki. Yritettiin päästä laukkailemaan, mutta metsäkoneet olivat vetäneet yhden kohdan meidän peruslenkistä niin kammottavaan kuntoon, ettei päästy millään yli eikä ympäri. Nyt ei sitten enää päästä minun lempimäkeäni laukkailemaan :( Harmittaa ihan valtavasti, mutta en kyllä rupea toista kertaa yrittämään, sillä Remi upposi melkein polvia myöten mutaan, eikä meinattu päästä enää takaisinkaan päin. Onneksi Remillä ei ole kenkiä, sillä tuon mutaepisodin jälkeen niistä ei olisi enää ainuttakaan jäljellä. Remi pysyi onneksi rauhallisena, vaikka olisi ollut hyvät edellytykset paniikille, kun kaikki jalat upposivat saveen.. Rauhallisesti hyppäsin alas selästä ja sain Remin vähitellen kääntymään niin se pääsi irti.
Metsäkoneet olivat tuhonneet yhden polunkin kokonaan, ennen niin kiva polku oli nyt upottavaa savea.. Käytiin sitten lopuksi vielä laukkailemassa kentällä. Pitää löytää joku uusi kiva reitti, sillä Remin kanssa pitää kyllä välillä päästä laukkailemaan maastoon, kun se on sen kanssa niin kivaa.

Dessie pääsi tänään iltapäiväksi ulos ja se nautti kyllä oikein kunnolla, mutta enpä ihmettele, kun itsekin viihdyn noissa maisemissa paremmin, kuin hyvin. Muutaman tunnin se sai mussuttaa ruohoa ja sitten hain sen sisään juomaan. Mietin, että vienkö sen vielä vähäksi aikaa pihalle, mutta lähdettiin sittenkin töihin.
Mentiin kentälle, kun siellä ei ollut esteitä. Dessie kuumui kyllä silti. Sitä sai pidellä oikein kunnolla, varsinkin oikea laukka oli ihan järjetöntä juoksemista. Yritin saada sen rauhallisemmaksi, mutta rauhoittaminen oli kyllä aikamoisen työn takana.. Lopussa Dessie kuitenkin ravasi mukavasti, mutta heti, jos yritin antaa vähän pidempää ohjaa, (kuten maneesissa, kun mennään loppuraveja) lähti se taas kiihdyttelemään. Lopuksi kävin tekemässä vielä pienen maastolenkin, käytiin nyt ihan ensimmäistä kertaa ihan yksikseen maastoilemassa. Dessie oli todella kiltisti, eikä edes viskonut päätään kovinkaan montaa kertaa, vaikka ötököitä olikin jonkin verran.

Ensi viikolla olisi tarkoitus ottaa Oliverilta valmennus Dessien kanssa tai sitten vaihtoehtoisesti pistää Oliver ratsastamaan. Haluaisin nähdä, yrittääkö Dessie lähteä samallalailla kiihdyttelemään Oliverinkin kanssa, kun sen eteen pistää muutaman puomin. Kun Dessie kuumuu, se jännittyy vielä helpommin, kuin muuten, joten haluaisin tietää, miten voisin estää sen liian kuumumisen. Itse en ole vielä keksinyt ratkaisua, joten valmennus kentällä olisi nyt todella tarpeellinen. Sisällä homma toimii yleensä jo varsin hyvin, mutta kentällä menossa on vähän liikaa hektisyyttä ja vauhtia. Nyt pitää vaan ahkerasti ratsastaa ulkona, niin eiköhän sekin vähitellen parane.

Ei ehkä pitäisi hehkuttaa tätä asiaa, mutta Dessiellä ei ole ollut moneen päivään ainuttakaan uutta haavaa, turvotusta tai mitään muutakaan kummallista! Ulkoilu tekee siis hyvää, kuten arvelinkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti