sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sunnuntai

Dessie oli koko tämän viikon kyllä todella ahkera ja tasainen ratsastaa. Perjantaina tehtiin ensin pieni maastolenkki ja mentiin sen jälkeen maneesiin. Dessie oli heti alusta saakka motivoitunut ja hyvä. Oikeassa laukassa se vähän pöllöili, vasen oli ihan täydellistä eli vähän väärinpäin meni, kun normaalisti vasen on hankalampaa. Nostin oikean laukan muutaman kerran vielä, mutta joka kerta se oli vähän ihmeellinen, yritti lähteä ihan järjetöntä vauhtia kaahottamaan. Päätin sitten nostaa oikean laukan vaihdon kautta ja kappas, Dessie teki helposti ja nätisti puhtaan vaihdon!
En ole treenannut vaihtoja lähes ollenkaan, sillä haluan niitä treenata vasta sitten, kun edellytykset puhtaisiin vaihtoihin ovat parhaimmillaan. Ihmettelin kyllä kovasti, miten nätin vaihdon Dessie teki, joten nyt ehkä voisin vähitellen ruveta niitä enemmän treenailemaan.
Saan laukan jo mukavan lyhyeksi, mutta edelleen saan taistella vauhdin kanssa. Dessie laukkaa mielellään ja siksi annankin sen spurttailla myös omaa vauhtiaan, mutta juuri esimerkiksi vaihtoja varten olisi hyvä saada laukan tahtia hiljaisemmaksi, jotta puhtaan vaihdon onnistuminen olisi helpompaa.

Oikein harmitti pitää nyt madotuksen takia pari päivää vähän lomaa, kun Dessie on ollut niin hyvä. Periaatteessahan madotuksen jälkeen ei tarvitsisi pitää lomaa, mutta itse kyllä huomasin, että Dessie oli kyllä vähän normaalia rauhallisempi, joten se sai nyt sitten pari rennompaa päivää.
Remingtonia ei madotettu tällä kertaa. Remingtonin madottaminen voisi olla hiukan liian riskialtista, sillä joku aine madotusaineessa on kuulemma munuaiselle aika tujua tavaraa. Sen takia Remingtonilta otetaan lantatesti, josta tsekataan matotilanne. Laidunkauden aikana Remin matotilannetta tullaan kyllä tutkimaan ja madotetaan tarpeen mukaan, mutta nyt ei onneksi tarvinnut.

Nyt on vihdoin sovittu klinikka-aika Remingtonille 22.5.. Klinikkareissu on nyt hiukan siirtynyt, tarkoitushan oli viedä Remi klinikalle jo viime kuussa. Parempi kuitenkin myöhään, kuin ei milloinkaan ja eihän Remillä mitään akuuttia tarvetta olekaan, vaan sille tullaan tekemään rutiinitsekkaus. Remington tulee olemaan klinikalla ainakin vuorokauden eli yhden yön yli ainakin. Sen munuainen ultrataan, rakkoon tehdään luultavasti endoskopia ja veri- ja virtsa-arvot tutkitaan tarkkaan. Toivoisin myös, että se pistettäisiin tippaan kiinni, jotta rakkoa saataisiin putsattua. Virtsassa kun on edelleen vähän liikaa bakteereja, mutta eläinlääkäreille annetaan ihan vapaat kädet ja he saavat tehdä Remille kaiken tarpeellisen ja vähemmän tarpeellisen, jos sen näkevät hyväksi. Meidän lähiklinikan lääkärit ovat kyllä todella luotettavia, joten en todellakaan voisi kuvitella, että he esim vain rahan takia haluaisivat tehdä joitakin toimenpiteitä. Kallista touhuahan klinikkakäynti tulee olemaan, mutta sinä hetkenä, kun Remi päätettiin leikata, piti myöskin sitoutua siihen, että sen kuntoutukseen tulee uppoamaan vielä varmasti aikaa ja rahaa.
Klinikalla Remin hampaatkin tutkitaan ja raspataan, jos se on tarpeellista. Luulisi kyllä vähitellen olevan, sillä viimeksi sen hampaat on raspattu pari vuotta sitten.

Remin kunto on nyt taas vähän kohonnut, kun ilmat eivät ole olleet ihan niin kuumat, kuin viime viikolla. Hellettä on kyllä ollut, mutta iltaisin viilenee sen verran, että Remin voi hyvällä omallatunnolla liikuttaa.
Kuumimmilla ilmoilla Remingtonista huomaa kyllä, ettei se ole ihan normaali hevonen. Nyt kuitenkin, kun hepat pääsevät ensi viikolla laitumelle, lähtee Remin kunto kyllä varmasti taas nousemaan. Viimekin vuonna laidunkauden aloituksen jälkeen Remin kunto kohosi ihan silmissä, tuoreen ruohon syöminen ja isommassa tilassa juoksenteleminen tekee sille varmasti hyvää. Remingtonin lauma liikkuu kyllä tarhassakin paljon, mutta laitumella liikuntaa tulee varmasti enemmän.

Hepat pääsevät ulos varmaankin keskiviikkona, sitä ennen pitää vaan tehdä päätöksiä siitä, että kenen kanssa Dessie nyt sitten tuleekaan ulkoilemaan. Dessie on kyllä tainnut valita jo uuden parhaan ystävänsä; tamma jonka kanssa ollaan nyt muutaman kerran maastoiltu. Dessie hirnuu sen kävellessä ohi, eikä Dessie ole todellakaan mikään hirnuja.

Ja taas näitä valmennuskuvia ;) Pitää kyllä taas saada joku kuvaamaan meitäkin, mutta mitäs sitä valokuvaaja sille voi, että aina muut saavat kuvia, mutta itse ei koskaan...


8v Hugo



11v Notti




7v Sunny





7v Jacky





8v Boy








5v tamma Schöne Katze (suom. kaunis kissa :D )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti