torstai 9. toukokuuta 2013

Laidunkausi alkoi!

Hepat pääsivät eilen ensimmäistä kertaa tänä kesänä laitumelle. Remin laidun on aivan ihanan näköinen, heinä on korkeaa ja ihanan laatuista, rikkaruohoja on vain todella vähän, suurin osa on heinää ja voikukkaa.
Dessie pääsi vielä yksin omaan ruohotarhaansa aamupäiväksi, joka sekin on kyllä aika ihana, mutta siinä ei heinä ole ihan samanlaista, kuin laitumella. Paddockin portti siis tosiaan aukaistaan, joten Dessie pääsee liikkumaan tallin ja tarhan väliä miten haluaa.
Remingtonin lauma pistettiin iltapäiväksi laitumelle, aamupäivän olivat vielä hiekkatarhassa, etteivät hepat söisi itseään ähkyyn. Remington haettiin sisään vasta kuudelta eli nyt ulkonaoloaika on taas pidempi, koko talven ajan hepat haetaan sisään aina ennen neljää. Kesällä laumat ovat siis 7-18 ulkona eli aika täydellistä.
Kovilla ukkosilla, mitä täällä on aika usein, hevoset haetaan aina sisään. Tallimme on tosiaan mäen päällä ja ukkosen osuessa kohdalle tuntuu, kuin koko talli olisi pilven sisällä, niinkuin se usein onkin. Ukkossateet ovat myöskin todella rankkoja ja usein sataa myös isoja rakeita, joten hevoset haetaan kyllä nopeasti sisään, kun ukkonen rupeaa lähestymään.




Eilen ja tänään juoksutin Dessien, sillä en edes muista milloin olen sen viimeksi juoksuttanut. Nyt, kun se on niin hyvä ratsastaa, olen selvästi vähentänyt juoksuttamista. Tarkoitus on ollut, että Dessiellä olisi kerran viikossa juoksutuspäivä, mutta nyt viime viikkoina en ole tainnut ihan onnistua siinä. Hyvähän se vain on, että menen joka päivä mielelläni ratsastamaan, mutta en kyllä viitsi kokonaan unohtaa satulattomia päiviä. Dessie oli kiltisti, ei tuntunut edes väsyneeltä, vaikka ilma olikin taas vähän liian painostavan lämmin. Juoksutin sen eilen pessoalla ja tänään ihan vain suitset päässä, kun juoksutin sitä kavaletin yli. Dessie hyppeli kavalettia taas todella innoissaan, se ei kertaakaan edes yrittänyt juosta ohi.
Pidin Remille ja Ursulalle tunnin ja nyt onnistui jo laukkaaminenkin varsin hyvin.

Tunninpitämisen ja Dessien juoksuttamisen jälkeen hoidin ensin Dessien miljoonat haavat ja kylmäsin jalat. Sitten lähdettiin messuille, jotka olivat kyllä tänä vuonna suuri pettymys. Myynnissä oli kasoittain huonolaatuista roskaa. Ihmetyttävä asia oli myös se, että suurimmaksi osaksi oli myynnissä western-kamppeita. Ohjelmakaan ei kiinnostanut oikeastaan ollenkaan. Muutamia hienoja kylmäverisiä kyllä ihastelin, mutta esimerkiksi American Saddlebredien katsominen oli enemmänkin tuskaa, kuin kiinnostavaa. Aika kammottavia otuksia.

En löytänyt oikeastaan yhtään mitään suunnitelmistani hankinnoista. Saan Remille luultavasti "uudet" suitset tutulta, jolla on vähän liikaa kamoja, joten niitä ei tarvinnut edes etsiä. Dessielle löysin kyllä suitset, vaikka en periaatteessa edes sille ollut etsimässä suitsia. Olen kyllä jonkin aikaa tutkiskellut suitsitarjontaa Dessie mielessäpitäen, mutta kun se ei oikeastaan uusia tarvitsisi, niin en ole tosissani mitään katsellut. En ole osannut päättää, että hankinko sille kiiltonahkaiset suitset vai ihan normaalit mustat, joissa on valkoinen toppaus. Messuilla näin kuitenkin lähes ainoalla laatutavaroita myyvällä standillä suitset, joissa on kiiltonahkainen turpis, joka on topattu valkoisella ja otsapannassa on vielä nätit blingitkin. Ne oli kyllä pakko ostaa. Suitsien nahan laatu on ihanan pehmeää ja ne olivat tarjouksessa 98e, joten en kauaa harkinnut.

Hankin Dessielle myös tosi nätin kärpäsotsapannan, sillä sen tuo kuvassakin näkyvä on jo aika virttynyt. Tulen myös kokeilemaan uutta pantaa maastoillessa alaturpikseen kiinnitettynä, sillä voisin kuvitella, että se auttaisi ötökkähermostumisen hallinnassa.
Mittatilaussaappaiden tilaamista mietin kyllä pitkään, mutta en nyt kyllä raskinut, vaikka yksi italialainen tekisikin ne "vain" 350 eurolla, joka on tietysti mittatilaussaappaista todella halpa hinta, mutta on se vaan silti paljon rahaa pistää johonkin, mitä en kiireellisesti tarvitse. Jos innostuisin kisaamaan usein, niin sitten kyllä hankkisin uudet saappaat, mutta kotona mentäessä kelpaavat vanhat kyllä vallan mainiosti.

Huomenna yritän saada kuvia Remingtonin ihanasta laitumesta ja Dessien uusista kamppeista. En vain tiedä, että miten ihmeessä jaksan huomenna liikuttaa molemmat hepat, kun olen aamulla ensin akupunktoitavana (joka väsyttää ihan järjettömästi) ja sitten teen normaalia pidemmän työpäivän.. En kyllä millään jaksaisi/kerkeisi liikuttaa kahta hevosta päivässä, jos tekisin aina täyspitkää työpäivää.. Onneksi opiskelijana on vielä ajallisesti mahdollista pitää kahta hevosta! Pitää nauttia siitä vielä niin pitkään, kuin se on mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti