maanantai 6. toukokuuta 2013

Pikkuisia muutoksia ulkoasuun

Tein pieniä muutoksia blogin ulkoasuun. Opiskelen tosiaan myös graafista suunnittelua (vaikka olenkin erikoistunut valokuvaukseen) eli periaatteessa minun pitäisi jopa osata tehdä jotakin normaalia hienompaa, mutta olen kehittänyt opiskeluideni aikana oikein kunnon vihan tietokoneella tehtävää grafiikkaa kohtaan. Vapaa-aikana minua ei kyllä todellakaan näe Illustratorin tai InDesignin äärestä.. Eli koitetaan pärjätä yksinkertaisemmalla ulkoasulla jatkossakin ;)

Tulikin sitten pieni muutos Remingtonin madotusasiaan. Klinikalta soitettiin tänään, että näytteestä oli sittenkin löydetty munia, joten tuli nyt sitten Remikin madotettua. Pitää nyt katsoa, että miten se reagoi madotukseen, huomenna se saa ainakin vapaapäivän tai enintään Ursula saa vähän ravailla.

Dessien liikutin tänään jo ihan normaalisti. Se jatkoi kilttiä kauttaan tyytyväisesti. Muutaman kerran se sai taas kummallisia kohtauksiaan, en ole oikein edelleenkään keksinyt, että miksi aina välillä tuntuu, että sen päässä tapahtuisi joku napsahdus. Sen keskittymiskyky herpaantuu hetkeksi ja muutaman sekunnin päästä se on taas normaali. Se saattaa esim jäädä seisomaan ja lähteä peruuttamaan tai pukittaa tai vain potkaista taakse. Näitä kummallisuuksia tapahtuu aina vain harvemmin, silloin, kun Dessie tuli minulle, sen ratsastaminen oli enemmänkin näitä kohtauksia ja välissä toimivaa. Tällä hetkellä näitä tulee koko ratsastuksen aikana 1-3 eli en kyllä todellakaan voi valittaa, kun tiedän, miltä touhu on vielä vähän aikaa sitten näyttänyt.
Kokeiltiin tänään taas vaihtoja ja se vaihtoi taas nätisti. Kerran tippui raville, mutta nosti kyllä sitten heti oikean laukan. Teen vaihtoja diagonaalilla, mutta pitää kokeilla urallakin. Tänään sain vähän helpommin hallittua laukan tahtia. Selvästi huomaa, että Dessien pää rupeaa vähitellen kestämään jo enemmän keskittymistä vaativia asioita.
Olin kyllä Dessieen todella tyytyväinen tänään, varsinkin, kun ottaa huomioon, että sillä oli pari vapaapäivää alla.

Ratsastuksen jälkeen kylmäsin taas jalat ja pesin pahimmat hiet pois. Yritin desinfioida niitä miljooonaa pikkuhaavaa, jotka Dessie on itseensä hankkinut. Yksi isompi rupi oli repeytynyt irti, eikä Dessie meinannut millään antaa minun koskea siihen kohtaan. Betaisodonaa on tullut nyt kyllä käytettyä tässä viime viikkojen sisällä jo melkein kokonainen pikkupullollinen, kun aina jossakin kohtaa on jonkinlainen haava. Onneksi ollaan tähän saakka selvitty vielä ilman tulehduksia *koputtaa puuta*.
Remingtonillakin oli viime viikolla oikein iso purujälki kaulassa, jossa oikein roikkui ihonpalanen, mutta se parani todella nopeasti. Remingtonin haavat paranevatkin oikein yllätysnopeasti, joka on tietysti hieno juttu. Sen peruskunto ei oikein voi olla kovin huono, jos kerta sen haavat paranevat noin nopeasti. Sen haavat hoituvat paljon nopeammin, kuin Dessien, vaikka Remillä onkin yleensä paljon isompia osumia.

Remingtonin haavoja ei voi suihkutettavalla desinfiointiaineella ihan helpolla putsata, sillä suihkepullot ovat Remin suuria vihollisia. Remi ei pelkää oikeastaan mitään muuta, kuin suihkepulloja. Alussa Remi lähti lentoon heti suihkepullon nähdessään, mutta nykyään saan siihen suihkutettua jos se on sidottu narulla kiinni. Jos sitä ei sido, niin se lähtee kyllä karsinastakin karkuun. Kiinniollessaan sen silmät kyllä muljahtelevat ja siitä huomaa selvästi, että sitä tosissaan pelottaa, mutta ero yli vuoden takaiseen on valtava, silloin Remi olisi vetänyt varmaan kalteritkin irti, jos sen olisi kalteriin sitonut kiinni.
Viime kesäksi en saanut sitä vielä kovinkaan hyvin totutettua hyönteiskarkotteisiin, mutta uskoisin, että tänä kesänä saan sen vielä opetettua.

Lähdetään torstaina isolla porukalla heppamessuille ja sieltä pitääkin metsästää muutamia asioita. Remington tarvitsisi uudet suitset ja jalustinhihnat. Toinen jalustinhihna ratkesi viime viikolla ja suitset alkavat vähitellen näyttää siltä, että niille käy pian sama kohtalo. Uudet ohjat se tarvitsisi myös kipeästi, sillä nappasin sen uudehkot kumiohjat Dessien suitsiin. Dessie ei tarvitse oikeastaan yhtään mitään, paitsi ehkä purkin elekrolyyttiä.
Itse tarvitsisin esimerkiksi kisatakin, kisapaidan ja plastrongin+neulan jos minun pelottava suunnitelma todella käy toteen ;) Mittatilaussaappaat ovat olleet jo kauan ostoslistalla, mutta nyt taitaa käydä niin, että kypärän hankinta tulee olemaan enemmän ajankohtainen, kuin saappaiden. Nyt helteillä Owen on ihan liian kuuma (eikä se päässä ainakaan kahta hevosta ratsasta), mutta vanha GPA taas on edestä sisältä vähän kovettunut, eikä ole enää niin mukava, kuin ennen.
Noh, pitää nyt katsoa, että mitä raskin/kykenen ostamaan, kun lähiaikoina on tullut ihan tarpeeksi yllättäviä rahamenoja.. Olisi sitä voinut valita vähän halvemmankin harrastuksen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti