maanantai 17. kesäkuuta 2013

Aavikkokuumuus

Allaoleva kuva kuvaa minun tämänhetkistä fiilistäni...


Eilen illalla kahdeksan aikoihin oli vielä 28 astetta, kun sittenkin ajelin jo eilen Wienistä kotiin liikuttamaan Dessien. Ratsastin vielä kentällä, joka uuden pohjansa takia on vielä varsin upottava, joten treenistä tuli jo ihan pelkästään pohjan takia aikamoisen rankka. Kuumuus pohjan upottavuuteen lisättynä aiheutti aikamoisen vaahtoisen Dessien, mutta se oli kyllä yllättävän hyvä ratsastaa. Ravissa se repi päätä alaspäin, kun ötökät häiritsivät sitä aikalailla, mutta laukassa se oli kiltisti. Jouduin kaarteissa tekemään jonkin verran töitä sen eteen, ettei Dessie olisi vetänyt naamalleen, mutta vähitellen se tajusi ihan itsekin vähän varoa. Ei tehty mitään sen ihmeellisempää, treenattiin laukannostoja ja sitä, että saisin nostot läpi vähän rauhallisemmin. Dessien nostot kun tuppaavat olemaan varsin räjähdyksellisiä.. Eilen sain sen kyllä aika rauhalliseksi, mutta jotenkin minusta tuntuu, että näin kuumalla ilmalla se saattaa jopa väsyä ja siksi osa sen räjähdysvoimasta jää piiloon.

Sää pysyy seuraavat päivät ihan järjettömän kuumana, joten en todellakaan tiedä, että mitä tekemistä keksisin Dessielle. Pitää varmaan mennä jo todella aikaisin aamulla ratsastamaan, sillä esimerkiksi tänään oli aamulla yhdeksältäkin jo 28 astetta.
En ehkä uskalla yli 35 asteen kuumuudessa ratsastaa kunnolla. 30 asteeseen saakka liikutan normaalisti, mutta sen yli kun mennään niin ei olisi enää itsellekään kivaa jos joku pakottaisi juoksulenkille. Maastoon ei ainakaan voi mennä, kun siellä kimppuun hyökkää ihan hirveitä mutanttipaarmoja. Mietippä isoin paarma, jonka olet koskaan nähnyt ja kuvittele se viisinkertaisena, niin ehkä se olisi oikea kuvitelma noiden kamalien verenhimoisten otusten koosta...

2 kommenttia:

  1. Nyt siis äkkilähtö Alpeille! Huikean ihanat ilmat siellä - ainakin ihmiselle joka RAKASTAA lämpöä ja aurinkoa eikä juuri varjoon hakeudu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne vaan!
      En todellakaan valita, mutta rajansa kaikella :D Päivällä helle on ihanaa ja eilen vietinkin koko päivän auringossa. Yöllä lämpötila saisi kyllä laskea alle 25 asteen..

      Poista