torstai 20. kesäkuuta 2013

Torstai

Kävin eilen aikaisin aamulla ratsastamassa Dessien. Se oli ylläripylläri aikamoisen energinen, mutta kuitenkin aika hyvä ratsastaa. Ratsastin ensimmäistä kertaa viikkoon koulusatulalla ja olin jotenkin ihan pulassa. Keventäminen tuntui ihan idioottimaiselta, olisi varmaan pitänyt vähän lyhentää aluksi jalustimia, etten olisi ollut ihan niin täydellisen pihalla. Kyllä sitä selvästi nopeasti tottuu asioihin, kun viime viikolla kauhistelin estesatulaa ja nyt sitten taas toisinpäin. Tekee varmaan itselle ja istunnalleni ihan hyvää vaihdella satuloita, sillä tulee ihan erilailla keskityttyä siihen, että miten siellä satulassa tuleekaan istuttua.
Annoin Dessien eilen aluksi ravata ihan vain pitkin ohjin. Annoin sen vähän aikaa hörveltää ihan omaa tahtiaan ja rupesin ihan vähitellen ottamaan ohjia käteen. Laukattiin taas paljon, kuten meillä on ollut nyt tapana. Kokeilin ensimmäistä kertaa pyytää vähän sivuttaisaskelta laukassa ja yllätyin miten kivasti se onnistui. Käänsin keskihalkaisijalle ja siitä pyysin pitkää sivua kohti väistöä. Pari kertaa Dessie tiputti raville, kun ei oikein ymmärtänyt, mitä siltä pyysin. Tajusin antaa pohjeavun vähän tarkemmin ja saatiin muutamaan kertaan, varsinkin vasemmassa laukassa ihan kivat väistöt aikaiseksi! Dessie on kyllä varsin oppivainen, sillä parin kerran korjauksen jälkeen homma toimi varsin hyvin, sain väistöjen avulla laukan rauhallisemmaksi ja Dessien keskittymään minuun, kun se ei selvästi oikein tajunnut, että miksi niin piti tehdä. Olen huomannut, että aina jos tehdään jotakin uutta, Dessie rupeaa keskittymään minuun paremmin. Se on aina aluksi vähän ihmeissään, mutta tajuaa homman kyllä varsin nopeasti, kun vaan itse tajuan antaa selvät avut.

Treenattiin laukannostoja taas kerran ja voin ylpeänä sanoa, että lopuksi saatiin kyllä todella kivoja nostoja aikaiseksi! Varsinkin se oikea nosto räjähtelee, mutta eilen sain oikeat nostot ilman jännittymisiä. Yleensä en oikein voi pyytää montaa nostoa lyhyen ajan sisällä, sillä Dessie kuumuu nostoista sen verran paljon, että räjähdysvoima vaan kasvaa, joten loppujenlopuksi siitä ei sitten olekaan mitään hyötyä. Eilen kuitenkin nostin käynnistä laukan, laukattiin ehkä 6 askelta, pyysin käyntiin ja nostettiin siitä sitten uudestaan. Tätä toistettiin useasti. Normaalisti juuri tuollainen harjoitus on ihan toivoton, mutta eilen se toimi vallan hyvin. Eilen muistin jokaisen rauhallisen noston jälkeen kiittää oikein kunnolla ja uskon, että sekin vaikutti aika paljon Dessien tyytyväisyyteen. Pitäisi oikeasti oppia kiittämään useammin.. Äänellä kiitän paljon, mutta taputus unohtuu useasti.

Käytiin eilen lopuksi vielä tekemässä pieni maastolenkki, Dessie oli ihan tyytyväinen, kun käveltiin tallilta poispäin, mutta takaisinpäin sitä rupesivat kyllä ötökät häiritsemään oikein kunnolla. Pitäisi löytää joku hyvä ötökkämyrkky, mutta jotenkin tuntuu, ettei oikein mikään taida auttaa oikeasti. Pitäisi varmaan laittaa vielä turvankin päälle jokin härpäke, kun Dessie on selvästi juuri turvastaan herkin.

Ollaan nyt sovittu ehkä miljardi kertaa Oliverin kanssa valmennuksia, mutta jotenkin se menee aina siihen, ettei sittenkään pidetä tuntia. Eilen sitten sanoin Oliverille, että on se kyllä kumma, kun hänellä ei ole meille koskaan aikaa, joten nyt sitten sovittiin tälle päivälle ihan tarkka aika. Olisin mielummin ratsastanut aamulla, mutta sovittiin nyt sitten illalle valmennus. Tarkoitus olisi kai hyppiä vähän kavaletteja, mutta en sitten tiedä, mitä Oliver on ajatellut..
Saa nähdä miten sitä tulee oikein jaksettua, kun tosiaan viime yölämpötila ei laskenut alle 29 asteen eli voitte vain kuvitella millainen kuumuus täällä on, kun aurinko paistaa. En todellakaan valita ja niin kauan, kuin Dessie tuntuu hyvältä, niin mikäs siinä. Luulisi, että Dessie olisi rodultaan vaikka arabi tai että se olisi vähintäänkin kotoisin Saharasta, kun sillä kuumuus ei näytä tuntuvan missään..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti