lauantai 22. kesäkuuta 2013

Lisää vaihtelua elämään

Olen nyt päättänyt totuttaa Dessien siihen, että muutkin ihmiset voivat olla sen kanssa tekemisissä. Myöskin täällä Itävallassa asuva suomalainen kaverini, joka kävi pari kertaa ratsastamassa Remingtonilla, sai toimia koekaniinina. Ratsastin ensin itse vähän aikaa, Dessietä sai hiukan herätellä, se oli vähän väsähtäneen oloinen. Nyt siitä huomaa, että kyllä tämän viikon paahteet ovat siltäkin vieneet voimia. Vähän ajan herättelyn jälkeen sain sen onneksi hyvin hereille. Tein aika monta nostoa oikeaan suuntaan, jottei se rupeisi seuraavaa ratsastajaansa kusettamaan nostoissa.
Vaihdettiin ratsastaja ja Dessie päästi kokelaan selkään oikein nätisti. Yleensä Dessie huitoo muita selkäännousutilanteessa takajaloillaan, mutta tänään se oli aika lupsakalla tuulella, eikä aiheuttanut mitään ongelmia.

Dessie meni aika jännittyneesti, mutta sitä en kyllä millään tavalla ihmettele, sillä sen logiikkaa ei ihan heti tajua. Se yritti vähän kusetella, mutta oli kyllä yleisesti kiltisti. Suurimmaksi osaksi meno oli aikalailla pää taivaissa juoksemista, mutta tärkein olikin, että Dessie menisi eteenpäin. Hetkittäin Dessie rupesi hiukan luottamaan ratsastajaansa, mutta ei oikein tiennyt, että mitähän sitä pitääkään tehdä, kun kokelas ei ollut ihan tajunnut sen näkemyksiä. Dessielle kun pitää ensin näyttää, ettei sille halua tehdä mitään pahaa ja aluksi sen kanssa täytyy vain keskittyä siihen, että sen saa luottamaan sen verran, että sen saa eteenpäin. Dessiehän on oikeasti varsin vauhdikas, mutta jännittyessään se hidastuu, jännittää alakaulan ja selän, eikä reagoi oikein mihinkään.

Lopuksi Dessie oli jo luottavaisempi, se venytteli loppuraveja ravatessa  mukavasti eteen alas pitkin ohjin. Dessie vaikutti ihan tyytyväiseltä, ainakin sille jäi lopusta oikein hyvä fiilis, joten nyt sitten vaan jatketaan harjoituksia. Eiköhän tuon hevosen voi joku vielä joskus liikuttaa ilman, että minä saan sydänkohtauksia huolesta.. Edelleenkin, se on aikamoinen pakko saada toimimaan, sillä Dessie ei oikein voi lähteä mukaani suomireissulle..

Ihmettelin kyllä sitä, että Dessie oli koko ajan niin kiltisti. Sehän onkin kyllä nyt ollut viime ajat oikeasti kiltti ja sillä tarkoitan sitä, ettei se ole tehnyt ihan hetkeen sen kamikaze-potkuja. Varsinkin uusien ihmisten kanssa kamikazeilut ovat tähän saakka olleet varsin yleisiä, joten on kyllä oikeasti hyvä idea nyt totutella Dessie sietämään muitakin ihmisiä.

Noora hoiti Dessien pois, kylmäsi jalat ja huuhtoi viileällä vedellä. Dessie ei hievahtanutkaan pesupaikalla ja sai kyllä aika ihmetteleviä katseita osakseen, sillä se on kilttiytynyt lähiaikoina ihan todella paljon. Siitä, kun Noora oli viimeksi käymässä, on jo vierähtänyt jokunen tovi ja juuri sinä aikana onkin tapahtunut eniten edistystä.

Loppuun vielä pari kuvaa loppuraveista, tyytyväinen Dessie ja tyytyväinen siedätyshoitaja :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti