sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Liikaa energiaa..

Dessien ylienergisyys jatkuu edelleen. Se saa päivässä heinän lisäksi vain pari litraa vähäenergistä pellettiä ja alle puoli litraa maissia ja silti se tuntuu siltä, kuin se saisi vähintään 10 litraa kauraa päivässä.. Lämpöä oli tänään yli 30 astetta ja silti se jaksoi illalla kuumua ja olla ihan torvi. Syötin sille talvella enemmän pellettiä, melkein kaksi litraa maissia ja lisäksi vielä litran müsliä, eikä se tuntunut olevan tarpeeksi..
En viitisisi oikein vähentää enää pellettien määrää, kun Dessie on kuitenkin suhteellisen hoikassa kunnossa. Pitää varmaan konsultoida eläinlääkäriä, että voiko se Regumate vaikuttaa tuollalailla kuumentavasti.. Tuntuu vaan ihan järjettömältä, ettei Dessieltä saa puhtia pois vaikka mitä tekisi. Annan sen laukata oikeasti todella paljon ja kunnolla eteenpäin, mutta se ei yksinkertaisesti väsy. Se kyllä hikoaa kunnolla ja saattaa vähän puuskuttaakin, mutta se ei kyllä todellakaan tahdo tunninkaan ratsastuksen jälkeen mennä edes hetkeä käyntiä tai näytä mitään väsymisen merkkejä, enemmänkin kuumuu vain enemmän. Hyvähän se on, että se haluaa juosta, mutta alussa minulla on oikeasti hankaluuksia saada se rauhoittumaan ja keskittymään minuun. Se hörveltää vaan menemään..

Tänään ratsastin ilman satulaa, enkä laittanut kannuksia, kun ilman jalustimia saattaa tulla käytettyä kannusta välillä vahingossakin. Dessie reagoi jalalle aika hitaasti, eteenpäin pyytävät pohkeet menivät kyllä läpi, mutta esim väistäessä reaktio tuli viiveellä.
Oikean suunnan laukannostot olivat kummallisen hankalat, vasen helppo, mutta aikamoisen räjähtävä. Oikeaan suuntaan niin räjähtävä, että nosto oli enemmänkin kamikaze-hyppy.. Touhumme oli kyllä tänään aikamoista suhailua.. Pitää nyt kyllä ehdottomasti saada tuo järjetön energialataus jollakin tavalla hallintaan, kun en jaksa Dessietä enää oikein pidellä jos se oikein innostuu kiihdyttelemään. En viitsisi sitä olla koko aikaa repimässäkään.. Olen vähän huono käyttämään vahvempia kuolaimia, mutta vähitellen tuntuu siltä, että voisin kyllä kokeilla Dessielle jotakin muuta, kuin kolmipalaa. En vain oikein tiedä, että mitä. Pitää vähän googlailla ja kysellä Oliverilta, että mitä sitä kannattaisi ruveta koklailemaan.

Alla mamin eilen ottamia kuvia :)








2 kommenttia:

  1. Mun Ruuna on itseasiassa helteellä vähän samankaltainen, ei siis ainakaan patteri yleensä lopu. Ennemminkin niin, että vaikka se on täynä ihanaa laidunruohoa aloittaessa, pitkän alkukäynnin jälkeen se jo loppuverkassa alkaa olla vauhdissa ja yleensä oikeita töitä tehdessä kuskin homma on enemmän jarruttelua kuin eteen ratsastusta. Mä olen vain ajatellut, että se on erikoinen, mutta nyt luettuani useammastakin hellepäivän Dessie kokemuksesta aloin hahmottaa kokonaisuutta kasaan minäkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa vaan jotenkin niin oudolta, ettei puhti meinaa loppua kuumalla ilmalla, kun itse on jo varustamisen jälkeen ihan poikki..
      Mutta "hyvä" kuulla, ettei Dessie ole ihan yksin tuon helle-energiansa kanssa. En oikein tiedä, että mitähän pitäisi tehdä, voisin varmaankin kokeilla sitä, että liikuttaisin Dessien aamulla. Selvästi ei ainakaan iltaliikuttaminen ole kovin optimaalinen ratkaisu kuumimmilla illoilla.. Remingtonin kanssa iltaliikuttaminen toimi varsin hyvin, mutta kyllä sen taas huomaa, että Dessie on monilla tavoilla yksinkertaisesti erilainen. Sen logiikka menee vähän väärin päin (melkein kaikissa asioissa) ;)

      Poista