perjantai 28. kesäkuuta 2013

Ja taas on viikonloppu..

Toissapäivänä Dessie sai rennon palauttelupäivän, kun Noora ratsasti sen ihan alusta loppuun saakka. Paras tapa opetella Dessien logiikkaa on ratsastaa pidemmillä ohjilla ja niin ohjasinkin Nooran tekemään. Alussa heidän piti ensin tehdä väistöjä ja avoja, jotta Dessie olisi vähitellen rentouttanut ylälinjansa ja vähän ahkerammin astunut alle. Aika mukavasti Dessie toimikin, ei kertaakaan sen pahemmin kiukutellut, mutta ei sille sen puoleen aiheutunut sen suurempaa painettakaan ja silloinhan se onkin tyytyväinen. Uuden ihmisen vain täytyy aloitella Dessien kanssa ihan vain siitä, että saa sen eteenpäin, jotta Dessie ei ahdistu ja rupea kiukuttelemaan.
Siedätyshoito on siis jatkunut varsin hyvin, joten enköhän pääse lähtemään suomireissulleni ilman stressikuolemaa. Noora tulee luultavasti hoitamaan Dessien ainakin osan reissustani, jos sen kilttiyskausi nyt vain jatkuu tällä tavalla. Dessie kyllä näytti heti merkkejä hirviöpuolestaan kun jäi kahdestaan Nooran kanssa, mutta eiköhän asiaan saada parannusta, kun on vielä kuukausi aikaa treenailla.

Eilen ratsastin sitten taas itse ja tehtiin pieni maastolenkki ennen hommia. Yritin ensin ratsastaa kentällä, mutta Dessie oli ihan mahdoton, ympärillä pyöri jotakin minipolttiaisia. Mentiin sitten maneesiin, jossa Dessie oli ensimmäisestä askeleesta saakka ihan todella jees. Pääsin treenaamaan lisäyksiä nyt ensimmäistä kertaa niin, ettei Dessie vetäissyt päätä ylös, vaan se pyöristi selkäänsä ja kaulaansa oikein ekstrapaljon, jotta sai liikettä kunnolla eteenpäin. Muutamat kerrat se kyllä rikkoi laukalle, mutta se ei minua tässä vaiheessa vielä haitannut millään tavalla.
Hyviä vaihtojakin saatiin aikaiseksi, mutta aika usein ne kyllä tulivat pukin kautta. Taidetaan jättää vaihtojen treenaaminen nyt vähemmälle, jotta Dessie ei rupea ennakoimaan. Yleensä nimittäin juuri sen ennakoimat vaihdot tulevat pukin kautta, mutta jos saan avut kunnolla läpi ja Dessie jää odottamaan minua, tulee vaihdosta puhdas. Pitäisi varmaan kokeilla vaihteeksi vaikka vastalaukkojen treenaamista, jotta Dessie jäisi paremmin odottelemaan minua, eikä vaihtelisi omia aikojaan.
Laukkaa treenattiin muutenkin, tehtiin temponvaihteluita ja vähitellen yritän saada laukkaa sen verran rauhalliseksi ja kootuksi, että saataisiin vähän pienempiä ja pyöreämpiä voltteja aikaiseksi. Nyt voltit venähtävät yleensä aika isoiksi. Eilen tehtiin myös muutamat laukkaväistöt keskihalkaisijalta pitkälle sivulle ja nyt Dessie on alkanut tajuamaan, että laukassakin sivulle pyytävät avut tarkoittavat juuri sitä, että niitä jalkoja pitäisi saada vähän ristikkäin.

Olen nyt ratsastanut ilman kannuksia ja olen saanut todella paljon karsittua pois sitä Dessien räjähtävyyttä. Minä taidan olla vähän vajaa, kun en tajunnut aikaisemmin, että kannattaisi varmaan heittää kannukset pois jos/kun Dessie rupeaa kuumumaan ja räjähtelemään varsinkin laukannostoissa. Alussa saatan tarvita kannuksia, jos Dessie on vähän hidas pohjeavuille. Enpä ollut ajatellut, että ne voi alkuveryttelyn jälkeen ottaa pois, sillä sen jälkeen niille ei todellakaan ole enää tarvetta. No, parempi tajuta myöhään, kuin ei milloinkaan!

Alla taas estetreenikuvia toissapäivältä! Tuo kirjava ruuna on muuten myynnissä, eli jos joku haluaa hakea Itävallasta itselleen kiltin, mutta silti vauhdikkaan trakehnerin, niin tervetuloa vaan ;)

 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti