tiistai 18. kesäkuuta 2013

Siedätyshoitoa

Tänään oli vähän kuuma. Parhaimmillaan 36 astetta, huomenna tulee vielä parikin astetta kuumempi päivä. Äskeinen lämpötila näkyy alapuolella.. Eli hyvää yötä minulle.


No, ettei tästä nyt tule ihan vain säätiedoteblogi, niin kerrottakoon, että tänään jaksoin ratsastaa, toisin kuin eilen. Dessie oli pirun kuumalla tuulella eli toivomukset siitä, että näin kuumalla ilmalla se rauhoittuisi edes vähän, olivat ihan täysin utopisia ajatuksia.
Laukattiin taas paljon, Dessie oli mukavan rento, mutta sen verran hörvelsi eteenpäin, että ei sitten sen suuremmin tehty töitä, vaan annoin sen aikalailla vaan laukata. Asettelin laukassa vähän sisään ja sitten ulos ja sain sillä tavalla sen niskan mukavasti auki. Muutamat vaihdotkin tehtiin, ne olivat hiukan hätäisiä, mutta laukka kyllä vaihtui.

Aloiteltiin maneesissa, mutta päätin vielä mennä kentällekin, kun siellä oli kasattuna radallinen esteitä ja tarkoitus olisi vähän siedätyshoitaa Dessietä. Heti, kun Dessie näki esteet, se veti ihan ylimääräisillä kierroksilla, tuli räjähdykselliseksi, eikä oikein tiennyt mikä on laukka, eikä varsinkaan mikä on ravi. Käynti jostain syystä jopa onnistui hetkittäin, mutta kaikki muu oli ihan järjetöntä räpellystä.
Tein paljon laukannostoja käynnistä ja yritin ihan vain laukata ympäri kenttää, mutta yritä siinä nyt sitten laukata uralla, kun kaveri vetää kohti esteitä.. Aikamoista kiemurteluahan se oli, mutta laukannostot pysyivät lopuksi ihan ookoina, eivätkä ne tulleet pukkien kautta, vaikka "vähän" räjähtävät olivatkin. Ratsastin yli tunnin, eikä Dessie tuntunut väsyvän. Mentiin vielä maneesiin kävelemään loppukäynnit, sillä ulkona rupesi kerääntymään ötököitä sen verran paljon, että oli parempi mennä sisään niitä piiloon.

Olen nyt kokeillut Dessielle ratsastaessa korvahuppua sekä ötökkäotsapantaa ja tuolla yhdistelmällä saan sen pysymään ulkona rauhallisempana. Muutenhan se repii päätään kohti ryntäitä, kun se hermostuu ötököistä. Varsinkin nyt, kun kentän uusi pohja on vielä hiukan upottava, olisi ihan aiheellista, jos Dessie keskittyisi jalkoihinsa, eikä ötököihin.

Dessie hikosi taas oikein kunnolla, joten huuhtelin sen kokonaan ratsastuksen jälkeen. Tuntui hassulta pestä hevonen vielä yhdeksän jälkeen illalla, mutta ilma oli tosiaan vielä niin lämmin, ettei pesu kyllä varmastikaan ollut huono idea.

Enpä ollut pitkään aikaan kuvannut muiden valmennuksia. Rupesi ottamaan päähän, kun kaikki rupesivat pitämään jo itsestäänselvyytenä sitä, että olen aina kuvaamassa. Ei ollut kuulunut sanaa "kiitos" enää niin pitkään aikaan, että päätin pitää vähän taukoa.
Nyt kuitenkin, kun uudella pohjalla hypättiin ensimmäistä kertaa, päätin kokeilla, että miten kivaa onkaan kuvata, kun kentän pohja on niin vaalea. Kentän pohjan uusimista olikin odoteltu jo jonkin aikaa ja nyt se on vihdoin täydessä käytössä. Ja vaaleaa pohjaa vasten on kyllä kiva kuvata ;)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti