torstai 13. kesäkuuta 2013

Voiko hevosta kehua liikaa?

Päätettiinkin Oliverin kanssa, että jätetään vielä kavalettiharjoittelut ensi viikolle, sillä onhan siitä kuitenkin monta vuotta, kun Dessie on viimeksi hypännyt. Ei ehkä kannata aloittaa liian nopealla tahdilla, ettei vaan tule tehtyä enemmän haittaa, kuin hyötyä.
Otin kuitenkin yhden kavaletin sillä matalimmalla tavalla mukaan tämänpäiväiseen treeniin ja pidinkin sen koko ajan ihan matalana. Dessie oli aivan ihana ratsastaa! Se toimi heti alusta saakka ja oli ihan käsittämättömän mukavalla tuulella.  Ilman mitään erikoisuuksia ratsastelin kavaletin (taino enemmänkin maapuomin korkuinenhan se oli) yli, eikä Dessie kuumunut. Tajusin jo hyvissä ajoin ennen kavalettia ottaa vähän kiinni ja sillä tavalla Dessie ei tajunnut lähteä juoksemaan.

Tein paljon käynti-laukka-käynti-siirtymisiä ja ne menivät todella hyvin. Muutamat hienot vaihdotkin saatiin aikaiseksi, jopa ilman sen suurempia kuumumisia. Parit vaihdot menivät pukin kautta, mutta Dessie ei ennakoinut, eikä lähtenyt juoksemaan vaihdon jälkeenkään, joten pieni pukki ei kyllä tässä vaiheessa tunnu missään.

Laukattiin pitkään vaihdellen välillä suuntaa, eikä Dessie näyttänyt minkäänlaisia väsymisen merkkejä, vaikka laukattiin oikeastaan ilman sen suurempia taukoja puolisen tuntia. Ravissa yritettiin tehdä avoja ja ihan kivastihan ne menivät, vaikka vielä kaula on asettunut liikaa sisäänpäin. Ihan hyvin meni siihen nähden, ettei olla ennen niitä treenattu.
Lopuksi käveltiin pitkät loppukäynnit ja Dessie oli selvästi rento koko kropastaan ja se tuntui ihan todella tyytyväiseltä.

Selvästi eilinen energianpurkautuminen teki Dessielle hyvää. Se ei ole koskaan ollut yhtä hyvä, kuin eilen hyppäämisen jälkeen ja tänään. Se oli niin ihanan tasainen ja sain sen koottua ihan todella hyvin, niin ravissa, kuin laukassakin. Käynnin kokoaminen on vielä vähän hankalaa, kun Dessie menee helposti joko rullalle tai rikkoo raville. Olen Dessieen ihan valtavan tyytyväinen ja kerran ratsastuksen aikana juoksi yksi tallilainen katsomaan, että mitä minä oikein huudan, kun niin paljon tuli kehuttua ratsastaessa. Mutta nyt Dessie kyllä todella ansaitsi kehunsa! Välillä se kova työ palkitaankin ;)

Ratsastuksen jälkeen pesin Dessien ihan shampoolla. Siitä tuli ihanan puhdas ja kiiltävä, sain jopa sen päänkin vihdoin puhtaaksi. Se pääsi vielä vähäksi aikaa laitumelle takaisin, tällä kertaa se oli ollut pihalla aamupäivän, joka on mielestäni sille sopivampi vaihtoehto, kuin, että se pääsisi vasta päivällä pihalle. Silloin, kun se on ollut aamupäivällä pihalla, on sen takaset vähemmän turvonneet. Nyt selvästi huomasin, että lämpö on turvottelun syy, sillä noiden kylmien viikkojen aikana jalat olivat täysin normaalit. Heti lämmön mukana tuli taas nesteetkin takaisin.. Nesteet lähtevät kyllä pois melkeinpä jo alkukäyntien aikana.

Kysyin eilen kengittäjältä Dessien kaviotilanteesta, sillä siitä on jo 12 viikkoa, kun sille kengät laitettiin. Kengittäjä ei voinut uskoa, että siitä olisi jo niin kauan. Sovittiin, että hän tsekkaa kaviot uudestaan kahden viikon päästä, sillä nyt ei ollut kuulemma vielä mitään tarvetta kengittää uudestaan. Kerrankin joku asia menee rahallisesti paremmin, kuin olisi kuvitellut!

Minulla on ihan hirveä dilemma viikonlopun suunnitelmista.. Minun pitäisi olla Wienissä vähintään la-su yö, mutta periaatteessa tarvitsisi jäädä vielä maanantaiksikin. En ole ollut menemättä kertaakaan tallille sen jälkeen, kun Dessie tuli minulle. Remingtonin uskalsin jättää täysin hyvillä mielin yksin tai jonkun muun hoidettavaksi pidemmiksikin ajoiksi, mutta Dessien olen tähän saakka hoitanut jokaikisenä päivänä itse. Nyt sitten stressailen vain yhdestä päivästä.. Mitähän minulle oikein käy, kun heinäkuun lopussa lähden reiluksi kahdeksi viikoksi Suomeen.. Eipä niitä vapaaehtoisia Dessien hoitajiakaan oikein jonoiksi asti ole.. Remingtonin kanssa oli niin helppoa, kun se oli niin kiltti. Kuka tahansa pärjäsi sen kanssa. Dessietä kun ei kukatahansa saa edes karsinassa kiinni.. Pitää nyt aloittaa valmentamaan jotakin Dessien hoitamisessa, niin en kuole stressiin suomireissulla! :D




Nyt alkaa taas tuntumaan oikeanlaiselta Itävallan kesältä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti