maanantai 20. tammikuuta 2014

Ahkerat hepat :)


Acasina oli tänään ihan mielettömän hyvä ratsastaa! Eilinen rauhallinen, venyttelevä ratsastus teki sille selvästi hyvää. Tänään jatkoin Sabsin neuvot mielessä samalla tyylillä kuin eilen ja olin oikeastaan heti alusta saakka oikein tyytyväinen. Vasempaan suuntaan sain venytellä vähän enemmän ja varoa, ettei Acasina jäänyt makaamaan kädelle, mutta vertyessään parani kyllä roimasti. Oikea suunta oli letkeä ja hyvä.

Laukattiin paljon ja pitkät pätkät pääty-ympyröillä, jotta pystyin keskittymään hyvin sisäasetukseen ja korjaamaan sisälapaa. Acasina vastaanotti avut hienosti ja lopuksi se tuntui tyytyväiseltä.

Lopuksi annoin sen vielä laukata kunnolla eteen kevyessä laukassa, pitkin ohjin. Oli kyllä ihan todella hyvä fiilis, kun kaikki toimi rauhallisesti, ilman kiirettä ja Acasina oli hyvin yhteistyöhaluinen.

Ratsastin vähän normaalia pidempään, sillä huomenna meillä on estevalmennus, enkä kaipaa Acasinalle yhtään ylimääräistä kuumumisenergiaa. Meidän pitäisi huomenna hypätä rataa, mutta katsotaan tietysti oman uskallukseni mukaan ja millä tuulella Acasina on. Kausi alkaa muutaman viikon päästä, joten eipä se olisi haitaksi, jos Oliver hyppäisi, mutta hänen mielestään tässä on kuulemma vielä rutkasti aikaa valmistautua.. Noooh, ehkä pitää vain luottaa siihen, että hänellä on suunnitelma :D

Ratsastin Jackyn myöskin tänään ja se oli aluksi vähän tuhma, uhitteli karsinanaapurilleen maneesissa, joten se joutui heti alusta saakka kunnolla hommiin. Laukattiin aluksi pitkät pätkät tehden paljon suunnanmuutoksia. Olemme tehneet jonkin verran pohkeenväistöjä, jotka Jacky hallitsee jo yleensä varsin hyvin, tänään ajattelin kuitenkin kokeilla vähän jotakin uutta ja mentiin avotaivutuksia keskihalkaisijalta.

Jacky on niin tottunut humputtelemaan menemään kaula kaarella, eikä se ole oikeastaan millään tavalla notkea, sillä siltä ei ole oikein koskaan vaadittu sitä. Yritän saada sen kaulaa, lapoja ja niskaa auki, jotta sen kanssa voisi keskittyä rehelliseen kokoamiseen. Jackyllä ei ole koskaan ratsastettu avotaivutuksia ja sen niskan ja lapojen jäykkyys huomioonottaen se suoriutui niistä oikein hyvin! Aluksi se oli vähän ihmeissään, joten jouduin taivuttamaan sen kaulaa liikaa, mutta vähitellen sain korjattua asennon paremmaksi ja sain Jackyn taipumaan koko kropastaan, eikä vain tekemään pohkeenväistöä yliasetetulla kaulalla.

Kun oltiin tehty avotaivutuksia molempiin suuntiin, huomasin Jackyn liikkumisessa melkoisen eron, sen niska oli vapaampi ja se oli muutenkin edestä paljon parempi. Jacky on siitä hankala, kun sen lyhyen rungon ja rullakaulan hahmottaminen on välillä aika vaikeaa. Se on niihin hevosiin nähden, joita olen viime vuosina ratsastanut, todella kompakti, joten joudun usein tarkkailemaan menoamme peilistä. Fiilis, joka minulla on selässä, voi todellisuudessa näyttää aikamoisen erilaiselta.

Kokeilin lopuksi vielä ratsastaa muutamat ravilisäykset diagonaalilla ja kappas vain, Jackyn etusista lähti jo pienen lapojenaukaisun jälkeen melkoisen paljon parempaa liikettä. Jackyn kanssa keskitytään siis tästä lähtien vieläkin enemmän siihen, että saan sen etuosaa enemmän auki. Kunhan vain saisin neiti omistajankin vähän huomioimaan, mitä Jackyn kanssa kannattaisi tehdä, voisi edistystä tapahtua vähän nopeammalla aikataululla.. Eipä meillä kyllä kiire minnekään ole... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti