tiistai 7. tammikuuta 2014

"Talvi"-kuvia

En saisi tällä hetkellä ratsastaa, tai peritaatteessa kyllä, mutta pitäisi ratsastaa ilman kypärää, sillä olen saanut ilmastoimattomalla ratsastuskypärälläni itselleni aika upean ihottuman otsaan. Lääkäri tänään sanoi, että nyt pitäisi kyllä pysyä muutama päivä poissa hevosen selästä, jotta saisin sen edes vähän paranemaan. Ihottuma on vaivannut on/off jo aika pitkään ja ärtyy varsinkin silloin, jos en kerkeä pitämään taukoa kahden ratsastettavan välillä. Kypäränpitäminen on minulle periaatekysymys, josta en oikein haluaisi lipsua. Kerran kesällä ja kerran syksyn aikana olen jättänyt kypärän naulakkoon ihoa suojellakseni, mutta eipä siitä ole kovin hyvä fiilis jäänyt. Kyllä se potta täytyy pitää päässä, on se pää ylipäätänsä kuitenkin tärkeämpi, kuin ihon kunto.

Uusi kypärä on nyt ollut jo kesästä saakka mietinnässä ja nyt sen hankkiminen alkaa olemaan todella ajankohtaista, kun kerta sain lääkäriltäkin jo aikamoiset moitteet. Kävin Suomessa ollessani kokeilemassa uusia kypäröitä. Samshieldin Premiun malli houkuttelee nyt vieläkin enemmän, sillä sen pehmusteet menevät niin, ettei juuri tuo herkkä osa otsastani osuisi kypärään lainkaan. Sen toimitusajat vaan tuntuvat vähän liian pitkiltä.. Täällä lähellä ei mikään ratsastustarvikekauppa myy niitä, joten joko täytyy lähteä pidemmälle tai sitten tilata netistä, mitä en tuon arvoisen tuotteen kohdalla kuitenkaan mielelläni tekisi, sillä haluaisin palvelua ja oikeasti päästä näkemään livenä, mitä vaihtoehtoja olisi.

Täytyy nyt kyllä pian tehdä päätöksiä, sillä en oikein haluaisi riskeerata kumpaakaan, päätäni enkä myöskään kasvojeni ihoa. Jos jollakin on kokemuksia hyvistä, ilmastoiduista kypäristä, jotka sopisivat myöskin vähän vaativamman esteetikon päähän, niin saa ehdottomasti suositella! Väri täytyy olla sininen, se on asia mistä en tingi ;)

Tänään oli kyllä ihan mieletön kevätilma ja pakkohan aurinkoinen ilma oli käyttää hyväksi. Päästin Acasinan juoksemaan kentälle. Se on kyllä niin älyttömän kiltti, että se juoksi ympärilläni ympyrällä, ihan kuin olisi ollut liinassa. 

Juoksutuspiiskan avulla sain sen vähän irrottelemaan ja lähtemään vähän kauemmaksikin minusta ja yritin kuvata kunhan kerkesin. Acasina oli ihan superkiltisti koko ajan ja esitteli aika hienoksi tulleita liikkeitään oikein mielellään. Kyllä huomaa, että Acasina on jo nyt saanut lihasta ja vertynyt, kun sen liikkeet ovat nyt aivan erilaiset, kuin alussa.

Vähitellen Acasina ei olekaan enää ruma ankanpoikanen :)






Tähän loppuun vielä lyhyt video Acasinan ravista.




2 kommenttia:

  1. Upea hevonen !:) Todella kivoja kuvia !

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista