sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lumikuvia!

Aamulla aukaisin verhot ja kappas vain, yön aikana oli satanut aikamoisen paljon lunta! Hurautin sitten heti aamusta jo tallille, jotta saisin napattua muutaman talvikuvan ja pääsisin vielä koskemattomalle kentälle.

Lumisade jatkui, mutta se ei meitä häirinnyt. Päätin juoksuttaa Acasinan kentällä ja tarkoitus oli vielä ratsastaa, mutta päädyin lopulta vain juoksuttamaan. Hölmö hevonen oli lumesta ihan innoissaan ja veti kunnon pukkeja ja pomppuja ja hienoja spurttipätkiä. Sillä oli melkoisen kivaa, joten annoin sen juosta ihan omaa tahtiaan.

Sain kaverin nappaamaan meistä muutaman kuvan ja juoksuttamaan Acasinaa hetken ajan, jotta sain napattua itsekin pari kuvaa.

Vaikka Acasina olikin varsin pörheänä ja superenerginen, kuuntelee se kyllä todella kiltisti. Se hidastaa heti käskystä, vaikka olisikin keskellä spurttipätkää. On se kyllä niin älyttömän kiltti hevonen!

Viime päivinä sillä on ollut melkoisen paljon ylimääräistä energiaa ja olen päässyt oikein kunnon väsyttämishommiin. Laukkaaminen on tullut tässä muutaman päivän sisällä melkoisen tutuksi. Torstaina Acasina oli aluksi aikamoinen pomppupallo, se ei olisi malttanut millään ravata, vaan koko ajan tarjosi laukkaa, joten pistin sen sitten laukkaamaan. Tein pienen kokeilun, että mitenhän kauan Acasina viitsii laukata ja 20 minuutin jälkeen siirsin sen sitten raviin, kun koko touhu alkoi tuntumaan jo vähän hölmöltä. Acasina ei ollut edes hikinen tuon laukkaamisrupeaman jälkeen, eikä se edes puuskuttanut.. No, jatkettiin hommia ja otettiin loppuun vielä kunnon spurttilaukkapätkät, eikä väsymyksestä ollut tietoakaan, mutta onneksi hyppelyt jäivät ihan vain alkuun.

Perjantaina huomasin, että Acasina oli vähän jumissa, joten onneksi torstain pitkä laukkapätkä tuntui sillä edes jossakin kohtaa. En yleensä koskaan käytä sillä raippaa, mutta otin sen hetkeksi avuksi, kun Acasinaa ei oikein huvittanut liikkua. Koskin raipalla kerran ja Acasina heräsi kuin taikaiskusta ja lähti askeltamaan, kuin mikäkin kouluhevonen. Se oli upea ratsastaa, eikä jumitusta huomannut ensimmäisen pienen laukkapätkän jälkeen enää ollenkaan.

Talvi tuskin jatkuu pitkään, joten yritän huomenna vielä päästä pihalle tarpomaan lumeen. Acasina ainakin tykkää siitä ja on kyllä pakko myöntää, että kyllä tuo lumi kelpaa pariksi päiväksi, mutta sitten saataisiin lähteä jo kevättä kohti... I wish...

<3









Sitten vielä muutama kaverin ottama kuva.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti