sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lisää kuvia tiistailta











Viime päivinä on jotenkin kaikki toiminut  hyvin ja hepat ovat toimineet mitä loistavimmin. Acasina pääsi eilen taas pitkästä aikaa selästä käsin hommiin ja pääsin nyt vihdoin kokeilemaan sitä uutta kuolainta! Acasina oli suusta paljon parempi ja oli suu vaahdossa jo melkein heti alusta saakka. Eli oli kyllä kannattava investointi!

Acasinan kanssa aloitettiin eilen laukanvaihtojen treenaaminen ja sehän meni ja oppi sen todella nopeasti. Jonkin verran Oliver on sillä vaihtanut, mutta aika estehevosmainen vaihto sillä on, mutta eipä se kyllä yllätäkään, kun se on estehevonen ja oppinut vaihdon esteradalla. Ihan hyviä vaihtoja tulee kyllä jo suhteellisen usein, mutta yritän saada hiottua sen vaihdosta vähän huomaamattomamman.

Tänään käytiin tekemässä ihana pitkä maastolenkki islannishevoskaverin kanssa! Acasina oli ihan onnessaan, kun pääsi laukkaamaan pitkiä matkoja. Muutaman kerran sitä sai pidellä oikein kunnolla ja se vähän kuumeni. Teki mieli päästää se juoksemaan ihan täysiä, mutta en ole ihan varma, että saanko sen hiljentämään, joten kokeilu jäi nyt sitten tekemättä.

Käytiin purossa kahlaamassa, issikka leikki vedellä innoissaan ja Acasina katseli kateellisena vierestä. Muutaman kerran se uskaltautui veteen, mutta taisi se olla vähän inhottavaa, kun sieltä piti äkkiä pinkaista pois. Issikan kuopiessa vettä, kuopi Acasina hiekkaa ja molemmilla näytti olevan oikein hauskaa.

On kyllä aikamoisen ihmeellistä, että tällä tavalla tammikuussa voi maastoilla ihan täysiä ja viedä hevosetkin kahlaamaan.. Hyväähän se tekee ainakin hepoille, mutta itse kyllä vähän ihmettelen, että jääkö talvi tänä vuonna kokonaan pois. En kaipaa talvea, mutta olisihan se kiva päästä edes kerran kunnolla rämpimään heppojen kanssa lumeen ja ottamaan talvikuvia..


Jackyn olen liikuttanut tällä viikolla jo laittoman monta kertaa ja se tuntuu nyt myös todella hyvältä. Nyt saadaan jo molempiin suuntiin tehtyä laukassa pieniä voltteja ilman, että joudun vääntämään ja puskemaan. Olen ruvennut treenaamaan sen kanssa laukannostoja pysähdyksestä, mitä se ei ole osannut. Tuntuu vähän hassulta, ettei estehevoselle olla koskaan opetettu pysähdyksestä laukannostoa, mutta on sitten jo vihdoin aika oppia. Muutaman päivän ollaan nyt treenailtu ja joka päivä nostot paranevat. Aika usein nosto tulee vielä pukin kautta, mutta tänään ainoastaan yhden kerran ja muuten tuli puhtaat nostot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti