keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kurinpalautusta ja pomppuja


Päiväni olisi voinut alkaa tänään vähän paremmissakin merkeissä, mutta mitäpä sille voi, kun on vanhemmilta periytynyt huono pää, joka välillä kokeilee voisiko migreeni räjäyttää aivot kokonaan pihalle.. Onneksi pääsin akuuttina potilaana heti tippaan kiinni, niin pääsin pois sairaalasta parin tunnin päästä. Kotiin päästessäni halusin vain äkkiä ulos raittiiseen ilmaan ja lähdin tallille. Vasta illalla tajusin, etten olisi saanut ajaa autoa, mutta eipä onneksi olo ollut enää ollenkaan heikko.

Acasina oli ollut aamulla oikein kunnon idiootti ja oli hyppinyt karsinassa pystyyn varmaan 10 kertaa, kun oli ollut niin malttamattomana lähdössä pihalle.

Ajattelin, että voinhan minä mennä vähän käyntiä kävelemään maneesiin, enempää en olisi edes kokeillut. Acasina oli kuitenkin jo harjatessa ihan kamala. Selkään päästessäni homma lähti ihan käsistä, Acasina oli aivan kammottava jo ihan käynnissä. Hain Oliverin apuun, kun en viitsinyt itseäni rasittaa ja hän hyppäsi selkään. Acasina oli ihan mielipuolinen, hyppäsi muutaman kerran pystyyn ja pukitteli, eikä meinannut mennä millään eteenpäin. Se taisi olla vähän loukkaantunut eilisestä parturointisessiosta...

Oliver hyppäsi alas selästä ja juoksutti Acasinan ja pisti siihen kunnolla vauhtia. Hän juoksutti sitä kavalettien yli ja siinä vaiheessa, kun se vähän myötäsi, hyppäsi Oliver taas selkään. Hän otti avukseen gramaanit, sillä ei häntäkään pystyynhyppivä hevonen paljoa kiinnostanut.

Oliver hyppäsi vielä muutaman kerran selästä käsin kavaletit ja Acasina oli oikein kiltisti ja hallinnassa, eikä yrittänyt enää ollenkaan kiukutella. Kävelin itse vielä loppukäynnit ja kappas vain, yhtäkkiä Acasina vaikutti oikein tyytyväiseltä..

Päädyttiin siihen, että jos kerta Acasina jaksaa kiukutella ja aamuisin riehua, niin se jaksaa myös tehdä kunnolla hommia. Tästälähtien nostamme siis sen treenin rankkuutta ja se tulee joutumaan kunnolla hommiin. Kääntyihän se nyt kuitenkin kuusivuotiaaksi, joten vaikka se onkin myöhemmin aloittanut ratsunuransa, alkaa se jo vähitellen olla aikuinen hevonen.

Huomenna oloni tulee toivottavasti olemaan vähän pirteämpi niin pääsen kokeilemaan, josko Oliverin kurinpalautus oli jo tarpeeksi. Ei noiden tammojen kanssa saisi kyllä ikinä tehdä mitään niiden tahtoa vastaan...

Loppuun pieni video muutamasta hypystä ja näkyyhän siellä oikein onnistunut vaihtokin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti